Volkswagen Polo ruimer en luxer

Volkswagen Polo ruimer en luxer

Redactie Baaz

De nieuwe Volkswagen Polo wordt leverbaar vanaf 15.550 euro. Daarmee is zijn instapprijs lager dan die van zijn voorganger.

Naast efficiënte en krachtige TSI- en TDI-motoren is de Polo nu ook leverbaar als TGI, met een motor die geschikt is voor aardgas. De nieuwe Polo arriveert eind oktober in Nederland.

Vergeleken met zijn voorganger is de nieuwe Polo in de lengte en breedte gegroeid en ook zijn wielbasis maakt een forse stap vooruit (+9,4 cm). Daardoor is de nieuwe Polo vanbinnen aanzienlijk ruimer. De bagageruimte groeide bijvoorbeeld met 25 procent van 280 tot 351 liter.

Hightech in de compacte klasse

De nieuwe Polo brengt hightech technologie naar de compacte klasse. Zo is hij leverbaar met de nieuwste generatie van het Active Info display. Dit digitale instrumentenpaneel blinkt uit in overzichtelijkheid en bedieningsgemak. De Polo is er ook met Sport Select, het adaptieve onderstel met elektronisch instelbare dempers. Hiermee kan de berijder kiezen voor een comfortabele of sportieve afstemming.

Voor de Polo staan de nieuwste assistentiesystemen ter beschikking, zoals de Adaptive Cruise Control waarmee automatisch een veilige afstand tot de voorligger wordt aangehouden. Het afstandwaarschuwingsysteem Front Assist met City Emergency Braking (noodremfunctie voor stadsverkeer) en voetgangersherkenning zijn standaard op elke nieuwe Polo.

Benzine, diesel of aardgas

De nieuwe Polo wordt leverbaar met benzinemotoren met vermogens van 48 kW/65 pk (1.0 MPI) tot 110 kW/150 pk (1.5 TSI EVO met ACT cilinderuitschakeling). Voor het eerst is de Polo ook leverbaar als 1.0 TGI (66 kW/90 pk), die geschikt is voor aardgas. De TDI diesel is goed voor 70 kW/95 pk. De Polo GTI heeft een 147 kW/200 pk sterke 2.0 TSI. 

Alle motoren hebben een start-/stopsysteem en maken gebruik van recuperatie. De DSG-transmissie is beschikbaar voor Polo’s met een vermogen vanaf 70 kW.

Polo leverbaar vanaf eind oktober

De nieuwe Polo is vanaf eind oktober leverbaar met een groot aantal verschillende motoren. De nieuwe Polo met 110kW/150 pk TSI benzinemotor en de Polo GTI met handgeschakelde 6-bak zijn later beschikbaar. De prijzen van deze twee uitvoeringen volgen in aanloop naar de marktintroductie. In de bijgevoegde prijslijst zijn de prijzen van de overige modellen te vinden.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie