Subscribe to RSS - Nieuws

Met de rustige zomermaanden voor de deur heb je tijd genoeg om de nieuwe Baaz tot je te nemen. In deze editie spreken we onder andere met Eindbaaz Allan Hardenberg...

China gold lange tijd als het Mekka van ondernemend Europa, maar die positie dreigt het te verliezen. Ruim een vijfde van de aldaar gevestigde Europese bedrijven overweegt zijn investeringen naar elders over te hevelen.

Er zijn in het eerste halfjaar van 2015 iets meer bedrijven opgericht dan een jaar eerder. Het aantal bedrijven dat gestopt is, stijgt eveneens. Daarentegen zijn de faillietverklaringen fors gedaald, zo blijkt uit de KvK-bedrijvendynamiek.

De Autoriteit Consument & Markt heeft honderden webwinkels ertoe bewogen om informatie over terugbetaling bij retouren aan te passen op hun website. Webwinkels waar dit nog altijd niet op orde is, riskeren binnenkort een forse boete.

Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf hebben de afgelopen dagen voor honderden werknemers ontslag aangevraagd. Vanaf vandaag is de nieuwe ontslagvergoeding van kracht en op deze manier proberen werkgevers er onderuit te komen.

De Autoriteit Consument & Markt stelt in een vandaag verschenen rapport dat het aantal financiers voor mkb-kredieten tekort schiet en dat er tussen banken, de grootste geldschieters, te weinig concurrentie is.

Startup-envoy Neelie Kroes en Minister Henk Kamp van Economische Zaken lanceerden vanmiddag de website Startupdelta.org, waar startups uit binnen- en buitenland terecht kunnen met vragen en voor ondersteuning kunnen aankloppen.

Pagina's