Subscribe to RSS - Nieuws

We zijn alweer toe aan de derde Baaz van dit jaar! In deze editie spreken we met Eindbaaz Simone Brummelhuis, praten we met Henk Jan Beltman over zijn beroerte en vertelt Josette Dijkhuizen alles over haar onderzoek naar stress, geluk en succes bij Nederlandse ondernemers.

China gold lange tijd als het Mekka van ondernemend Europa, maar die positie dreigt het te verliezen. Ruim een vijfde van de aldaar gevestigde Europese bedrijven overweegt zijn investeringen naar elders over te hevelen.

Zowel de overheid als het bedrijfsleven en kennisinstellingen gaan de komende twee jaar 84 miljoen euro investeren in de creatieve industrie. Op die manier moet de kennisbasis van de industrie in Nederland versterkt worden.

2015 is het jaar waarin het beter gaat met de Nederlandse economie. Waar we eerder de conclusie trokken dat bedrijven meer omzet maakten, kunnen we nu ook zeggen dat de faillissementen met 27 procent gedaald zijn ten opzichte van vorig jaar.

Het kabinet komt met een regeling die het voor kleine ondernemers mogelijk maakt hun zieke werknemers één jaar door te betalen, in plaats van twee. Daarnaast krijgen zzp'ers meer mogelijkheden voor collectieve verzekering. Dit maakte minister Asscher van sociale zaken na afloop van de ministerraad bekend.

Vakbonden CNV en FNV zijn niet blij met de gang van zaken rondom zzp'ers. Het kabinet lijkt geen echte knopen door te hakken over vraagstukken over zzp'ers op de arbeidsmarkt. Dat bleek na de reactie van het kabinet op een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO).

Het was een drukte van jewelste tijdens de eerste Koning Willem I Lezing in Noordwijk gisteren. Naast winnaars van de Koning Willem I Prijs, ook wel dé Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven genoemd, waren ook Koningin Máxima en premier Mark Rutte aanwezig.

Pagina's