Subscribe to RSS - Nieuws

Met de rustige zomermaanden voor de deur heb je tijd genoeg om de nieuwe Baaz tot je te nemen. In deze editie spreken we onder andere met Eindbaaz Allan Hardenberg...

China gold lange tijd als het Mekka van ondernemend Europa, maar die positie dreigt het te verliezen. Ruim een vijfde van de aldaar gevestigde Europese bedrijven overweegt zijn investeringen naar elders over te hevelen.

Werkgevers moeten sinds 1 juli in veel gevallen ontslagvergoeding betalen, maar nu hebben ze een nieuwe manier ontdekt om hier onderuit te komen. De zieke medewerkers die ze na twee jaar mogen ontslaan houden ze onbetaald in dienst, om de vergoeding te ontlopen.

De verwachting dat werkgevers na 1 juli sneller tot ontslag zouden overgaan lijkt niet uit te komen. Er is slechts een zeer geringe stijging van het aantal ontslagzaken te zien.

Ben jij een jonge innovatieve ondernemer? Meld je dan vóór 28 augustus aan voor de LiveWIRE Award.

Het aantal midden- en kleinbedrijven met financiële problemen is in het tweede kwartaal van dit jaar afgenomen, zo blijkt uit cijfers van het IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf).

Als het aan Pieter Guldemond, directeur van YES!Delft, ligt moet er een startup-proof fonds komen, zonder ingewikkelde en tijdrovende procedures. Hij pleitte voor zo’n fonds bij de budgetcommissie van het Europees Parlement.

Pagina's