Subscribe to RSS - Nieuws

China gold lange tijd als het Mekka van ondernemend Europa, maar die positie dreigt het te verliezen. Ruim een vijfde van de aldaar gevestigde Europese bedrijven overweegt zijn investeringen naar elders over te hevelen.

Ondernemers in de detailhandel – de meeste dan – hebben een goed 2015 achter de rug, zo blijkt uit omzetcijfers over het voorbije jaar.

Vrouwen zamelen vaak meer geld in via crowdfunding dan mannen en dat heeft te maken met de woorden die ze gebruiken, blijkt uit nieuw onderzoek.

Het is natuurlijk nooit leuk als je medewerkers vertrekken, maar het is extra vervelend als je topwerknemers weggaan. Hier maken veel Nederlandse CFO's en financieel directeuren zich zorgen over, zo blijkt uit onderzoek van Robert Half onder tweehonderd Nederlandse CFO's en financieel directeuren.

Meer vrouwen in topfuncties. Dat is iets wat het kabinet al jaren wil, maar het komt er niet echt van. Daarom heeft minister Bussemaker (emancipatie) een website gelanceerd die het vrouwen gemakkelijker moet maken om een bestuursfunctie in de top van het bedrijfsleven te bemachtigen.

Een op de vijf zzp'ers betaalt premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Dit percentage is tussen 2011 en 2013 gedaald van 23,4 naar 21,9 procent, zo meldt het CBS.

Uit onderzoek blijkt dat het percentage vrouwen in de Amerikaanse bedrijfstop alsmaar groeit. Ook richten deze topondernemers zich meer op duurzaamheid.

Pagina's