Subscribe to RSS - Nieuws

Met de rustige zomermaanden voor de deur heb je tijd genoeg om de nieuwe Baaz tot je te nemen. In deze editie spreken we onder andere met Eindbaaz Allan Hardenberg...

China gold lange tijd als het Mekka van ondernemend Europa, maar die positie dreigt het te verliezen. Ruim een vijfde van de aldaar gevestigde Europese bedrijven overweegt zijn investeringen naar elders over te hevelen.

In augustus van dit jaar zijn er meer zzp'ers een onderneming gestart, zijn er minder stoppers en is het aantal faillietverklaringen gedaald met 33 procent. De bedrijvigheid in augustus 2015 groeit daarmee harder dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de KvK Bedrijvendynamiek.

De Nederlandse overheid ziet graag dat het bedrijfsleven investeert in energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid. Hiervoor zijn regelingen opgezet waarvan het mkb massaal gebruik maakt.

Steven Schuurman, oprichter en ceo van Elastic, heeft de LOEY Award 2015 gewonnen. Hij werd verkozen als beste online ondernemer van Nederland. Juryvoorzitter Daniel Ropers (Bol.com) maakte dit woensdagavond bekend in het bijzijn van de beste 250 ondernemers van Nederland. Daarnaast won Hanneke Stegweg van iLost de LOEY Starters Award.

Bedrijven die een innovatief concept, product of dienst hebben, kunnen zich vanaf nu inschrijven voor zestiende editie van de Horecava Innovation Award 2016. Deze prijs wordt op de Horecava in RAI Amsterdam, die van 11 t/m 14 januari 2016 plaatsvindt, uitgereikt. Een onafhankelijk team van ondernemers, deskundigen en vakjournalisten zullen elke inzending vakkundig testen, bekijken en proeven.

Mkb’ers zijn over het algemeen positief gestemd over 2015, want 54 procent verwacht dit jaar een omzetstijging. Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor, een onderzoek dat Unique uitvoerde in samenwerking met Motivaction. In totaal werden 2.142 ondernemers geïnterviewd.

Pagina's