Abonneer op RSS - Nieuws

Neem een kijkje achter de schermen bij Donkervoort, De Uithof en DAS en lees alles over hoe je scoort met Google +, crowdfunding of in de niche. De nieuwe Baaz staat weer vol ondernemersverhalen, expert opinions en praktische tips. Lezen dus!

China gold lange tijd als het Mekka van ondernemend Europa, maar die positie dreigt het te verliezen. Ruim een vijfde van de aldaar gevestigde Europese bedrijven overweegt zijn investeringen naar elders over te hevelen.

Goed nieuws voor ondernemers die op zoek zijn naar extra geld voor groeiplannen. Het kabinet neemt maatregelen die kunnen leiden tot 2,5 miljard euro aan extra financieringsruimte voor het mkb. Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) schrijft dat in het zogeheten 'aanvullend actieplan Mkb-financiering' aan de Tweede Kamer. Met deze maatregelen krijgen mkb-ers meer mogelijkheden voor het verkrijgen van een financiering om verder door te groeien.

'Het Nieuw Werken' (HNW) heeft weinig verandering gebracht in het Nederlandse bedrijfsleven, concludeert een onderzoek van Profile Dynamics samen met TNO. Veel medewerkers doen wat zij jaren geleden ook al deden. Het grootste deel van de hun tijd brengen zij door tijdens 'gewone' kantooruren.

De maand juli staat weer voor de deur en dat is elk jaar weer het geijkte moment waarop wetswijzigingen en nieuwe regels gaan gelden. Zo ook de rekenregels (minimumlonen, sociale premies, heffingskortingen en belastingtarieven). Baaz geeft een overzicht.

Nederlanders houden op de werkvloer hun schulden het liefst angstvallig geheim, zo blijkt uit onderzoek van DAS. De helft van de ondervraagden verzwijgt financiële misère voor hun werkgever, puur uit schaamte.

Donderdag 26 juni vindt er een speciale Erasmus Collegereeks plaats met multiplier-expert Hazel Jackson. Wil je haar twee uur durende inspiratiesessie bijwonen? Baaz geeft 5 x 50% korting op een toegangskaartje.

Pagina's