Subscribe to RSS - Nieuws

China gold lange tijd als het Mekka van ondernemend Europa, maar die positie dreigt het te verliezen. Ruim een vijfde van de aldaar gevestigde Europese bedrijven overweegt zijn investeringen naar elders over te hevelen.

Over de grens succesvol zijn, is niet altijd even gemakkelijk. Hier heb je geld, tijd en veel geduld voor nodig. De MKB Export Award helpt je hierbij.

Het gaat beter met de economie, en dan vooral met de it-branche, zo blijkt uit onderzoek van het economische bureau van ABN AMRO. Deze branche groeit dit jaar en in 2016 sneller dan de economie als geheel.

Om het klimaat voor ondernemers in het mkb te verbeteren is kennis nodig. Daarom hebben het CBS, het Ministerie van Economische Zaken, MKB Nederland en Dare gezamenlijk het platform Staat van het MKB opgezet op initiatief van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Op 19 november stond de torenhoge Rotterdam Science Tower in het teken van innovatie, het ondernemen van de toekomst en het stimuleren van samenwerking tussen verschillende startups en corporates. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) organiseerde namelijk de How To Get There Summit en Get In The Ring. Er waren meer dan 250 startups, 500 vakexperts en vijftig researchers en professors aanwezig deze dag.

Een groep vooraanstaande Nederlandse bedrijven gaat mkb-leveranciers sneller betalen. Dat doen ze in het kader van Betaalme.nu, een initiatief dat op 18 november werd gelanceerd. De voortrekkers zijn Randstad, Heineken, Jumbo en FrieslandCampina.

Meer dan duizend ondernemers meldden zich aan voor het evenement de Digitale Werkplaats dat Google op 16 en 17 november organiseerde in het VDMA-complex in Eindhoven. Deze stad is de eerste plek waar de Digitale Werkplaats georganiseerd wordt, maar het is de bedoeling dat andere plaatsen in Nederland snel zullen volgen.

Pagina's