De Nieuwe Elektrische Volkswagen ID7: Een Overzicht van Innovaties en Kenmerken

De Nieuwe Elektrische Volkswagen ID7: Een Overzicht van Innovaties en Kenmerken

Redactie Baaz

Deze volledig elektrische auto heeft al veel aandacht getrokken sinds zijn debuut in april van dit jaar en wordt gezien als een veelbelovend alternatief voor de geliefde Volkswagen Passat. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten van deze spannende nieuwe toevoeging aan de elektrische line-up van Volkswagen.

Formaat en Interieurruimte

Met een lengte van 4,96 meter en een indrukwekkende wielbasis van 2,97 meter, overtreft de Volkswagen ID7 zowel de lengte als de binnenruimte van de uitgaande Passat. Dit betekent dat bestuurders en passagiers kunnen rekenen op aanzienlijk meer interieurruimte, wat resulteert in een comfortabele rijervaring.

Indrukwekkende Actieradius

Een van de meest opvallende kenmerken van de Volkswagen ID7 is zijn indrukwekkende actieradius. De Volkswagen ID7 Pro S, uitgerust met een 86 kWh accu (netto), kan naar verluidt een elektrische actieradius van ongeveer 700 kilometer halen volgens de WLTP-normen. Voor degenen die iets minder capaciteit nodig hebben, is er ook een Volkswagen ID7 Pro beschikbaar met een 77 kWh accu, die nog steeds een respectabele actieradius van ongeveer 615 kilometer kan bereiken. Deze uitstekende actieradius maakt de ID7 tot een aantrekkelijke keuze voor lange ritten en dagelijks woon-werkverkeer.

Krachtige Elektromotoren

De Volkswagen ID7 wordt aangedreven door een 286 pk sterke elektromotor, wat zorgt voor vlotte acceleratie en responsieve prestaties. Bovendien wordt er gesuggereerd dat er ook een sportievere GTX-versie in ontwikkeling is, waardoor er nog meer keuze en opwinding is voor degenen die van sportief rijden houden.

Optimaal Comfort met Nieuwe Stoelen

Volkswagen heeft ook aandacht besteed aan het comfort van de Volkswagen ID7. De stoelen zijn niet alleen elektrisch verstelbaar, maar bieden ook uitgebreide massage- en klimaatfuncties. Dit betekent dat je stoel niet alleen kan verwarmen, maar ook kan koelen - perfect voor warme zomerdagen of na intensieve lichaamsbeweging. De massagefunctie helpt je te ontspannen en te genieten van een comfortabele rit, zelfs tijdens lange reizen.

Foto van Volkswagen.com

 

Slimme Airconditioning

Met de ID7 introduceert Volkswagen een nieuwe vorm van airconditioning. De airco kan automatisch worden ingeschakeld zodra je naar de auto toeloopt, en je kunt deze naar wens instellen via het multimediascherm of met stembediening. Stel je bijvoorbeeld voor dat je zegt: "Hallo Volkswagen, ik heb koude handen." De stuurverwarming wordt dan geactiveerd en de ventilatieopeningen sturen warme lucht alleen naar je handen. Dit is vooral handig in koude wintermaanden.

Foto van Volkwagen.com

 

Panoramadak met 'Smart Glass'

Voor een extra dosis luxe kun je de Volkswagen ID7 uitrusten met een panoramadak voorzien van 'smart glass'. Hiermee kun je eenvoudig het dak van donker naar licht laten schakelen met een simpele veegbeweging met je hand of via stembediening. Dit draagt bij aan een nog prettigere rijervaring en maakt het interieur lichter en luchtiger.

Foto van Volkswagen.com

 

Kort samengevat biedt de Volkswagen ID7 een opwindende mix van innovatieve technologieën, ruimte, actieradius en comfort. Met de keuze uit verschillende accupakketten en een reeks geavanceerde functies, belooft de ID7 een aantrekkelijke optie te worden voor liefhebbers van elektrisch rijden in Nederland. Blijf op de hoogte, want de Nederlandse prijzen worden binnenkort onthuld door Volkswagen.

 

Lees ook

Stellantis marktleider met batterij-elektrische modellen in Nederland

Volvo EX90: De Dageraad van de Premium Elektrische SUV's

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie