De elektrificatie van mobiliteit: een nieuw tijdperk in de auto-industrie

De elektrificatie van mobiliteit: een nieuw tijdperk in de auto-industrie

Redactie Baaz

De auto-industrie heeft in de afgelopen decennia een ingrijpende verandering ondergaan die ongekend is. Vroeger werden ronkende motoren en de geur van benzine gezien als symbolen van vooruitgang en vrijheid. Vandaag worden diezelfde symbolen heroverwogen in het licht van duurzaamheid en technologische innovatie. Elektrische voertuigen (EV's) staan nu centraal in deze verschuiving en beloven een nieuw tijdperk van mobiliteit. In dit artikel gaan we dieper in op hoe vooraanstaande automerken, zoals Hyundai, BMW, Mercedes, Tesla, MG, Volkswagen en Polestar, elk op hun eigen unieke manier bijdragen aan de opkomst van elektrische voertuigen.

Evolutie van Elektrisch Rijden: Vooroplopende Auto Merken

Hyundai, ooit bekend om zijn betaalbare en functionele voertuigen, heeft zich nu ontpopt tot een pionier in EV-technologie. Met de introductie van de Kona Electric en de Ioniq-serie heeft Hyundai laten zien dat toegankelijkheid en elektrische efficiëntie hand in hand kunnen gaan. Deze modellen bieden een solide actieradius en geavanceerde functies die consumenten verwachten in een moderne auto, en dat alles tegen een betaalbare prijs.

BMW, een synoniem voor luxe en prestaties, heeft zich toegewijd aan het herdefiniëren van wat het betekent om een prestigieuze elektrische auto te bezitten. De BMW i3 en i8 waren slechts het begin; met de komst van de BMW iX3 en de belofte van uitbreiding van de elektrische 'i'-reeks, bewijst BMW dat luxe en milieuverantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan.

Mercedes-Benz, een naam die al decennialang wordt geassocieerd met hoogwaardig vakmanschap, heeft zijn EQ-reeks geïntroduceerd als het elektrische equivalent van zijn vermaarde brandstofmodellen. De Mercedes EQC biedt een intrigerende mix van traditioneel design en futuristische elektrische technologie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar het comfort en de status die Mercedes-Benz historisch heeft geboden.

Tesla, wellicht het meest bekend in de wereld van elektrische voertuigen, heeft de industrie verstoord en de massamarkt voor elektrische auto's geopend. Met de Model S, Model 3, Model X en Model Y heeft Tesla bewezen dat elektrische auto's niet alleen praktisch en wenselijk zijn, maar ook de prestatiegrenzen kunnen verleggen. De auto's van Tesla hebben de perceptie van het publiek over elektrische voertuigen veranderd van niche naar mainstream.

MG, een historisch Brits merk dat nieuw leven is ingeblazen onder Chinese leiding, heeft zich aangepast aan de moderne tijd door een reeks betaalbare elektrische voertuigen aan te bieden. De MG ZS EV en de nieuwe MG5 EV bieden praktische elektrische oplossingen voor dagelijks gebruik, waarmee ze de toegankelijkheid van elektrische voertuigen vergroten voor een breder publiek.

Volkswagen, een reus in de auto-industrie, heeft zijn strategie herzien om zich te concentreren op elektrische mobiliteit. Met de lancering van de ID. serie, waaronder de ID.3 en de ID.4, is Volkswagen vastbesloten om zijn belofte van 'elektrische auto's voor iedereen' waar te maken. Deze modellen zijn ontworpen om de ruggengraat te vormen van Volkswagen's elektrische toekomst, met een focus op massaproductie en betaalbaarheid.

Polestar, oorspronkelijk het performancemerk van Volvo, heeft zich ontwikkeld tot een zelfstandig merk dat zich exclusief richt op elektrische performance auto's. De Polestar 1 en de Polestar 2 zijn niet alleen uithangborden van Scandinavisch design en innovatie, maar ook van een diepgaande toewijding aan milieuvriendelijke prestaties.

Terwijl de wereld zich bewust wordt van de ecologische impact van traditionele brandstofauto's, is de snelle ontwikkeling van elektrische auto's een bemoedigend teken. De voortdurende investeringen en innovaties van bovengenoemde merken tonen aan dat de auto-industrie klaar is om de uitdaging aan te gaan en de toekomst van transport te herdefiniëren. De strijd tegen klimaatverandering en de overgang naar een duurzamere wereld zijn wellicht grote uitdagingen, maar door de gezamenlijke inspanningen van deze autofabrikanten wordt een groenere toekomst steeds meer een haalbare realiteit.

 

De Hyundai IONIQ 5 en KONA Electric

De IONIQ 5 is niet zomaar een elektrisch voertuig; het is een manifestatie van Hyundai's toewijding aan innovatie, design en duurzame technologieën. Met een rijbereik van tot wel 507 kilometer, biedt de IONIQ 5 de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Dit model, dat voor het eerst geïntroduceerd werd in begin 2021, heeft sindsdien een indrukwekkende reeks aan prijzen in de wacht gesleept, waaronder de prestigieuze titels van 'World Car of the Year 2022' en de 'ANWB Trekauto van het Jaar 2022' in Nederland.

De IONIQ 5

De IONIQ 5's design is een eerbetoon aan het Hyundai-erfgoed, maar dan heruitgevonden voor een nieuwe tijdperk. Geïnspireerd door het futuristische concept van de 45 EV, vertaalt de IONIQ 5 historische designelementen naar een modern en dynamisch uiterlijk. De opvallende lijnenspel benadrukt zijn unieke karakter en zorgt voor een onmiddellijke herkenbaarheid op de weg.

De IONIQ 5 is gebouwd op het revolutionaire Electric-Global Modular Platform (e-GMP), wat resulteert in snellere laadmogelijkheden, een grotere actieradius, en een ruimer interieur. Dit platform belooft niet alleen een verbeterde rijervaring maar biedt ook meer binnenruimte, wat de IONIQ 5 verandert in een 'Smart Living Space'. Deze ruimte is ontworpen om comfort en technologie te combineren, waardoor passagiers van elke rit een unieke ervaring kunnen genieten.

Verkgijbaar vanaf €49.295

Bron: Hyundai

 

De KONA Electric

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de KONA Electric, een voertuig dat zijn klasse opnieuw definieert. Deze volledig elektrische SUV combineert ruimte en mogelijkheden met een indrukwekkend bereik van tot 514 km. Hyundai's aanpak bij de ontwikkeling van de KONA Electric was innovatief; ze ontwierpen eerst de elektrische variant, een zeldzame strategie in de automobielindustrie.

Deze benadering is duidelijk zichtbaar in de KONA Electric, van de strakke en onderscheidende voorzijde tot de vloeiende, aerodynamische lijnen die het stoere en futuristische design benadrukken. De evolutie van de SUV is merkbaar; het model is langer, breder en stoerder dan zijn voorganger, wat de leefruimte aanzienlijk vergroot heeft.

Hyundai zet nieuwe normen met de geavanceerde slimme technologie in de KONA Electric. Het model is uitgerust met de nieuwste connectiviteits- en gemaksfuncties, ondersteund door geavanceerde rijhulpsystemen en een uitgebreid veiligheidspakket. Het voertuig markeert ook de introductie van de Connected Car Navigation Cockpit en Over-The-Air (OTA) software-updates, wat betekent dat de KONA Electric continu zal verbeteren en updaten.

Een ander innovatief aspect van de KONA Electric is de Hyundai Digital Key 2 Touch, die het mogelijk maakt de auto te ontgrendelen met een smartphone. Samen met de Head-up Display en het Level 2 autonome rijden systeem, biedt de KONA Electric een veilige en intuïtieve rijervaring.

Verkijgbaar vanaf €39.995

Bron: Hyundai

Hyundai's IONIQ 5 en KONA Electric zijn meer dan alleen voertuigen; ze zijn uithangborden van een duurzame toekomst, waarbij stijl, comfort en technologie naadloos samengaan. Deze modellen zijn voorlopers in de verschuiving naar elektrische mobiliteit, elk met hun unieke eigenschappen en innovaties. Terwijl de IONIQ 5 een nieuw icoon op de weg is, is de KONA Electric een toonbeeld van de evolutie in elektrisch rijden. Beide modellen belichamen Hyundai's visie op de toekomst: een wereld van geavanceerde slimme mobiliteitsoplossingen.

 

De BMW i4 en i5

De elektrische auto-industrie heeft de afgelopen jaren een ongekende versnelling ervaren, met geavanceerde technologieën en verfijnde ontwerpen die nu meer dan ooit de kern vormen van de automobielsector. BMW, een pionier in de wereld van luxe auto's, heeft een nieuwe bladzijde omgeslagen met de introductie van de BMW i5 en de i4 serie, twee elektrische voertuigen die beloven de prestaties en het comfort van conventionele auto's te evenaren of zelfs te overtreffen.

BMW i5

De BMW i5 vertegenwoordigt een strategische stap vooruit voor BMW. Het hanteren van een uniforme carrosserie, waarbij zowel elektrische als verbrandingsmodellen hetzelfde onderstel delen, biedt talrijke voordelen. Economisch gezien stelt dit BMW in staat om productiekosten te verlagen door componenten tussen verschillende modellen te standaardiseren, wat resulteert in lagere prijzen voor de eindgebruiker. Daarnaast is de productielijn flexibeler; BMW kan vlot wisselen tussen de productie van elektrische en conventionele modellen, afhankelijk van de marktvraag.

De keerzijde van een dergelijke benadering is echter dat het kan leiden tot designcompromissen. Bij de i5 zijn deze compromissen zichtbaar in de vorm van een prominente middentunnel, minder bagageruimte en het ontbreken van een voorbagageruimte. Voor consumenten die overstappen van een traditionele benzine- of dieselauto kan dit echter een vertrouwde indeling bieden, wat de overgang naar elektrisch rijden vergemakkelijkt.

De i5-serie kent diverse aandrijfopties, waaronder de i5 eDrive40 en de krachtigere i5 M60. Met een gecombineerd vermogen van 601 pk, is de i5 M60 een toonbeeld van kracht en dynamiek, zonder in te leveren op de intuïtieve rijervaring waar BMW om bekend staat. De i5 M60 belooft een rijdynamiek die zelfs de meest toegewijde petrolheads kan bekeren tot elektrisch rijden.

Verkrijgbaar vanaf €77.576

Bron: BMW

 

BMW i4

Parallel aan de i5, biedt de i4-serie met zijn drie aandrijflijnen - de eDrive40, M50 xDrive en de eDrive35 - een spectrum aan opties voor zowel prestatie- als efficiëntiezoekers. De i4 eDrive40 met zijn actieradius van 590 km volgens de WLTP-normen en een indrukwekkende sprinttijd van 5,7 seconden van 0 tot 100 km/u, toont aan dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van rijplezier. Voor degenen die op zoek zijn naar nog meer kracht, biedt de M50 xDrive met zijn 544 pk een adembenemende acceleratie die men verwacht van een topklasse sportauto.

BMW heeft het opladen van hun elektrische voertuigen aanzienlijk vereenvoudigd. Thuis kunt u de BMW Wallbox gebruiken die de accu van de i4 in slechts 8,25 uur volledig oplaadt. Voor degenen die onderweg zijn, kunnen de i4 en i5 snel worden opgeladen aan snel laadstations, wat de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit voor lange afstanden verhoogt.

Met de integratie van geavanceerde ADAS-systemen zoals de Highway Assist, zet BMW grote stappen richting de toekomst van autonoom rijden. Deze systemen bieden een semi-autonome rijervaring die de bestuurder ontlast tijdens lange ritten en in zwaar verkeer.

De BMW i5 en i4 zijn meer dan alleen elektrische auto's; ze zijn het bewijs dat luxe, prestaties en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. De uniforme carrosserie van de i5 kan voor sommige consumenten compromissen met zich meebrengen, maar het algehele pakket van prestaties, technologie en design is indrukwekkend. Aan de andere kant biedt de i4-serie met zijn diverse aandrijflijnen en opvallende esthetiek een breed scala aan opties voor de moderne consument.

Deze voertuigen zijn niet slechts een evolutie in BMW's elektrische line-up, maar een revolutie in de manier waarop we over luxe elektrische mobiliteit denken. Ze stellen de norm voor wat mogelijk is in een sector die zich snel ontwikkelt, en waar de vraag naar groene, efficiënte, en tegelijkertijd krachtige auto's blijft groeien. Met de i5 en i4 biedt BMW een verleidelijke kijk op de toekomst, waarbij geen concessies worden gedaan aan het erfgoed dat het merk groot heeft gemaakt. BMW heeft de lat hoog gelegd, zowel voor zichzelf als voor de concurrentie.

Verkrijgbaar vanaf €59.365

Bron: BMW

 

De Mercedes EQB en EQE

Elektrische voertuigen (EV's) vormen de voorhoede van een automobiele revolutie, een verandering in hoe wij denken over mobiliteit, energieconsumptie en duurzaamheid. In dit artikel richten we ons op twee opmerkelijke modellen die deze revolutie vormgeven: de nieuwe Mercedes EQB en de EQE Limousine, beide voorbeelden van uitmuntendheid in hun segment. Met hun state-of-the-art technologie en geavanceerde ontwerpen, belichamen deze auto's de essentie van elektrische luxe en prestaties.

De Mercedes EQB

De Mercedes EQB is een blikvanger op de weg. Het exterieur is een harmonieuze mix van functionaliteit en esthetiek, gekenmerkt door de nieuwe, brede black panel-grille met star pattern. Deze SUV staat symbool voor de moderniteit met optisch geïntegreerde high-performance LED-koplampen en een uitgebreid assortiment velgen, een sportieve maar elegante verschijning in het elektrische tijdperk.

De binnenkant van de EQB gaat verder met het thema van balans, waarbij exclusief comfort gecombineerd wordt met een robuust design. De buiselementen in aluminiumlook en turbineluchtopeningen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar accentueren ook het avontuurlijke karakter van het voertuig. Het interieur is verrassend ruim en bevat intelligente hoogtepunten zoals het moderne, volledig digitale instrumentendisplay, wat de EQB tot een veelzijdige reispartner maakt.

De EQB biedt gemak bij het opladen thuis met de Mercedes-Benz wallbox, die sneller oplaadt dan via een standaard stopcontact. Met Mercedes me Charge kunnen bestuurders toegang krijgen tot een uitgebreid netwerk van openbare oplaadpunten, inclusief de snel laadstations van IONITY. Dit netwerk zorgt ervoor dat men altijd een oplaadpunt binnen bereik heeft, wat de EQB uiterst geschikt maakt voor zowel stedelijke omgevingen als lange reizen.

Verkrijgbaar vanaf €54.966

Bron: Mercedes Benz

 

De Mercedes EQE

De EQE Limousine is een ander paradepaardje van Mercedes-Benz. Het is een business limousine die niet alleen de titel "EV van het Jaar 2023" heeft gewonnen door zijn uitzonderlijke rijeigenschappen en actieradius, maar ook vanwege zijn aantrekkelijke leaseprijs. Met een focus op luxe, biedt de EQE een rijervaring die niet onderdoet voor die van traditionele topklasse limousines.

Het exterieur van de EQE Limousine straalt prestige uit met verschillende uitrustingslijnen die zorgen voor een unieke persoonlijkheid. Het interieur van de EQE Limousine belooft een ruimtelijke en luxe ervaring, met gebruik van hoogwaardige materialen en hoogstaande afwerking. Systemen zoals het MBUX-hyperscreen en het Burmester® surround sound system verhogen de emotionele ervaring van de inzittenden.

Mercedes-Benz blijft innovatie vooropstellen met systemen zoals het Advanced-pakket, dat bestaat uit grote OLED-displays en smartphone-integratie, waardoor het interieur transformeert in een digitale commandocentrale. Het merk verzekert ook dat voor de stroom die gebruikt wordt via Mercedes me Charge, een gelijke hoeveelheid groene stroom, afkomstig uit duurzame energiebronnen, wordt teruggegeven.

De Mercedes EQB en EQE Limousine staan model voor de toekomst van elektrisch rijden, een toekomst die niet alleen duurzaam is, maar ook geen compromissen kent op het gebied van prestaties, comfort en stijl. Met hun geavanceerde oplaadoplossingen, waaronder thuis opladen en onderweg opladen met Mercedes me Charge, en hun adaptieve technologieën zoals het MBUX-systeem en intelligente navigatie, hebben deze voertuigen een nieuwe norm gesteld in de auto-industrie.

Of het nu gaat om de veelzijdigheid en het avontuurlijke design van de EQB of de luxe en geavanceerde technologie van de EQE, Mercedes-Benz blijft toonaangevend in de elektrische revolutie. Met deze voertuigen wordt de belofte van een elektrische toekomst niet alleen waargemaakt, maar ook verheven tot een niveau van ongekende elegantie en efficiëntie.

Verkrijgbaar vanaf €69.928

Bron: Mercedes Benz

 

De Tesla Model 3 en Model Y

De afgelopen jaren is de automobielindustrie getuige geweest van een onstuitbare opmars van elektrische voertuigen (EV's), geleid door Tesla Inc., een bedrijf dat zichzelf onophoudelijk opnieuw uitvindt. Met de lancering van de vernieuwde Model 3 en Model Y, zet Tesla opnieuw de standaard in een steeds vollere markt van elektrische auto's. Deze modellen zijn niet alleen een baken van geavanceerde technologie en duurzaamheid, maar belichamen ook de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid die consumenten van moderne EV's verwachten.

Tesla Model 3 

Het Tesla Model 3 is synoniem met innovatie en prestaties in het elektrische sedansegment. Met een indrukwekkend bereik van 629 km (WLTP), een dual-motor AWD-configuratie en de mogelijkheid om tot 282 km in slechts 15 minuten bij te laden, spreekt het Model 3 tot de verbeelding van de moderne bestuurder. Dit bereik is mogelijk gemaakt door een vernieuwd exterieurdesign dat een geoptimaliseerde aerodynamica presenteert, wat bijdraagt aan een efficiëntere rijervaring.

De Tesla Model 3 wordt aangeboden in twee nieuwe kleurvarianten, Stealth Grey en Ultra Red, ontworpen om van tint te veranderen afhankelijk van de lichtval en kijkhoek. Deze kleuren voegen een extra dimensie van personalisatie en stijl toe. Het interieur van het Model 3 is vernieuwd om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Passagiers kunnen genieten van een rustgevende ervaring met volledig aanpasbare sfeerverlichting en een selectie van premium materialen die nu nog fraaier zijn afgewerkt.

Een bijzondere vermelding verdient het door Tesla ontworpen audiosysteem, dat beschikt over tot 17 luidsprekers, inclusief dubbele subwoofers en versterkers, voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Deze geluidsbeleving, in combinatie met geventileerde stoelen en een stil interieur dankzij geluiddempend glas, stelt de Model 3 op één lijn met de meest luxe automerken.

De Model 3 is uitgerust met een 15,4-inch centraal touchscreen en een extra 8-inch touchscreen voor de achter passagiers, waarmee men toegang heeft tot een breed scala aan media, klimaatcontrole en entertainmentopties. Tesla's inclusieve technologische benadering biedt bestuurders ook de mogelijkheid om hun voertuig op afstand te bedienen en aan te passen via de Tesla-app, wat een naadloze integratie tussen het digitale en fysieke rijervaring belooft.

Veiligheid Voorop Tesla heeft altijd de veiligheid hoog in het vaandel gehad. Het Model 3 heeft energie-absorberende dorpels, een versterkt batterijpakket en een metalen carrosseriestructuur voor maximale bescherming. Dit gaat hand in hand met actieve veiligheidsfuncties zoals Automatic Emergency Braking, die standaard zijn inbegrepen.

Verkrijgbaar vanaf €42.990

Bron: Tesla

 

Tesla Model Y

Parallel aan de Model 3 staat de Model Y, een voertuig dat de perfecte balans vindt tussen SUV-ruimtelijkheid en de efficiëntie van een EV. Met meer dan 2.100 liter aan laadruimte, een bereik van 533 km (WLTP) en dezelfde dual-motor AWD-configuratie, is de Model Y een voertuig dat ontworpen is voor avontuur zonder compromissen.

De Tesla Model Y zet de traditie van Tesla voort door een 5-sterren Euro NCAP-veiligheidsscore te behalen. Het biedt een stijve constructie, een laag zwaartepunt voor verbeterde stabiliteit en impactbescherming die als beste in zijn klasse wordt beschouwd.

Het voertuig profiteert van Tesla's expertise in elektrische aandrijving, waardoor het de mogelijkheid heeft om in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u te versnellen. Dit is een bewijs van de verbazingwekkende prestaties die de Model Y kan leveren.

De Tesla Model Y deelt veel van de technologische voorzieningen van de Model 3, inclusief het uitgebreide centrale touchscreen en de mogelijkheid tot software-updates over-the-air, die de gebruikerservaring continu verbeteren.

De Tesla Model 3 en Model Y blijven de belofte van een elektrische toekomst versterken, met hun voortreffelijke bereik, toonaangevende veiligheidsfuncties en compromisloze prestaties. Ze staan niet alleen voor Tesla's toewijding aan duurzaamheid, maar vertegenwoordigen ook een nieuwe golf van toegankelijke, high-tech EV's die klaar zijn om de wereld te veroveren. Als pioniers in de industrie blijven deze voertuigen niet alleen de grenzen verleggen van wat mogelijk is op de weg, maar vormen ze ook een brug naar een schonere, meer verbonden en elektrische toekomst.

Verkrijgbaar vanaf €44.990

Bron: Tesla

 

De MG ZS EV: Een Revolutionaire Elektrische SUV voor de Toekomst

Elektrische mobiliteit heeft de afgelopen jaren een enorme revolutie ondergaan, met steeds meer automerken die geavanceerde elektrische voertuigen op de markt brengen. Een van de meest opvallende en succesvolle modellen op dit gebied is de MG ZS EV. MG, een legendarisch Brits automerk met een rijke geschiedenis, heeft met de ZS EV een indrukwekkende elektrische SUV gecreëerd die niet alleen qua prestaties en technologie uitblinkt, maar ook betaalbaar is. In dit artikel nemen we een diepgaande blik op de MG ZS EV, een van de best verkochte modellen van MG, en ontdekken we waarom dit voertuig zo'n opmerkelijk succes is.

Een van de meest cruciale aspecten van een elektrisch voertuig is de actieradius, en de MG ZS EV heeft indruk gemaakt met zijn opmerkelijke WLTP-waarde van 440 km. Dit betekent dat u met de ZS EV overal naartoe kunt rijden zonder u zorgen te hoeven maken over het vinden van oplaadpunten. Bovendien biedt de auto de mogelijkheid om snel op te laden tot 80% in slechts 40 minuten, waardoor uw reistijd tot een minimum wordt beperkt. Deze verbeteringen zijn mogelijk gemaakt door een indrukwekkende 34% toename in de accudichtheid en een geavanceerd accu-celpakket met grote module.

De MG ZS EV levert niet alleen indrukwekkende bereikcijfers, maar ook opwindende prestaties. Met een acceleratie van 0-50 km/h in slechts 3,6 seconden en een piekvermogen van 130 kW, biedt de ZS EV een dynamische rijervaring die perfect is voor stadsritten. De elektromotor is uiterst efficiënt en biedt een soepele en responsieve kracht bij elke snelheid. Dit maakt de ZS EV niet alleen geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer, maar ook voor avontuurlijke weekendtrips.

Bij MG staat veiligheid hoog in het vaandel, en dat geldt ook voor de ZS EV. Accuveiligheid is een belangrijk aspect van elektrische voertuigen, en MG heeft ervoor gezorgd dat de ZS EV voldoet aan de hoogste normen op dit gebied. Dit betekent dat u met gemoedsrust kunt rijden, wetende dat uw veiligheid voorop staat.

Het ontwerp van de MG ZS EV is een perfecte combinatie van functionaliteit en stijl. Deze SUV heeft een intelligent elektrisch ontwerp dat hem onderscheidt van de concurrentie. Het opvallende uiterlijk wordt geaccentueerd door een voorkant zonder rooster, wat niet alleen een futuristische uitstraling geeft, maar ook de luchtstroom verbetert en de efficiëntie verhoogt.

Het interieur van de MG ZS EV is ontworpen met comfort en stijl in gedachten. Met hoogwaardige materialen, een koolstofvezel dashboard en een panoramisch zonnedak van 1,19 m², biedt de ZS EV een luxe en ruime omgeving voor bestuurder en passagiers. Bovendien is er een luchtzuiveringssysteem aan boord, waardoor de luchtkwaliteit in de auto altijd optimaal blijft.

De MG ZS EV is voorzien van geavanceerde technologieën die uw rijervaring naar een hoger niveau tillen. Met een 10,1-inch zwevend aanraakscherm, een 7-inch digitaal cluster en draadloos opladen voor smartphones, is de ZS EV volledig gedigitaliseerd en klaar voor de toekomst. Het MG iSMART-connectiviteitssysteem integreert de communicatie van de auto, internet en gebruiker, waardoor u altijd verbonden bent met uw voertuig en de wereld om u heen.

De MG ZS EV biedt meer dan alleen luxe en prestaties; het is ook een uiterst praktische SUV. Met een trekgewicht van 500 kg en 448 liter kofferruimte, evenals een achterbank die in een verhouding van 40/60 kan worden neergeklapt, is de ZS EV in staat om aan al uw vervoersbehoeften te voldoen. Bovendien heeft de auto een vehicle-to-load-functie, waarmee u externe apparaten kunt voeden met de energie van uw auto.

De MG ZS EV is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen om aan uw specifieke wensen te voldoen. De Comfort-uitvoering biedt een indrukwekkende lijst van standaardfuncties, waaronder 17-inch lichtmetalen velgen met wieldop, led-koplampen en -achterlichten, een 7-inch virtueel cluster, MG iSMART Lite met navigatie, smartphone-aansluiting en app, en meer. Voor wie op zoek is naar nog meer luxe en geavanceerde functies, is er de Luxury-uitvoering, met toevoegingen zoals monitoring van de blinde vlek, een alarm voor verkeer achterzijde, een 360°-camera, een panoramisch zonnedak en elektrisch inklapbare zijspiegels.

Kortom, de MG ZS EV is een opmerkelijke elektrische SUV die indruk maakt met zijn bereik, prestaties, veiligheid, ontwerp en technologie. Het is een voertuig dat klaar is voor de toekomst van elektrische mobiliteit, en dat ook nog eens betaalbaar is voor veel mensen. Als u op zoek bent naar een elektrische SUV die aan al uw eisen voldoet, is de MG ZS EV zeker een voertuig om te overwegen. Stap in de toekomst van elektrisch rijden met de MG ZS EV en ervaar de revolutie zelf.

Verkrijgbaar vanaf €35,885

Bron: MG

 

De Volkswagen ID.4 en de ID. Buzz

In een tijdperk waarin de roep om duurzame mobiliteit steeds luider klinkt, heeft Volkswagen zich gecommitteerd aan het vormgeven van de toekomst van elektrisch rijden. Met de succesvolle lancering van de ID.4 en de langverwachte komst van de ID. Buzz, heeft Volkswagen niet alleen bewezen een pionier te zijn in elektrische mobiliteit, maar ook een ongeëvenaarde rijervaring te bieden aan bestuurders over de hele wereld.

De Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID.4 is een krachtige, volledig elektrische SUV die niet alleen duurzaamheid omarmt, maar ook stijl en prestaties op indrukwekkende wijze combineert. Wat de ID.4 bijzonder aantrekkelijk maakt voor een breed publiek zijn de financiële voordelen die ermee gepaard gaan. De overheid ondersteunt de aanschaf van elektrische voertuigen met de SEPP-subsidie, en Volkswagen voegt hier nog extra voordelen aan toe, zoals een inruilpremie en substantiële kortingen op voorraadmodellen. Dit maakt de overstap naar elektrisch rijden niet alleen milieuvriendelijk, maar ook financieel aantrekkelijk.

Niet alleen biedt de ID.4 praktische ruimte en een gestroomlijnd design, maar ook geavanceerde functies zoals adaptieve cruise control, parkeersensoren en 3D LED-achterlichten, die de innovatieve aanpak van Volkswagen benadrukken. Met een royale bagageruimte en een gastvrije welkomstanimatie voor de eigenaar, is de ID.4 zowel functioneel als persoonlijk.

Verkrijgbaar vanaf €47.810

Bron: Volkswagen

 

De Volkswagen ID. Buzz

De ID. Buzz, daarentegen, is een moderne interpretatie van het iconische Volkswagen-busje, nu volledig elektrisch. Dit voertuig belooft de flexibiliteit en ruimte van zijn voorganger te behouden, terwijl het ook de nieuwste technologie en milieuvriendelijke prestaties omarmt.

Met een indrukwekkende actieradius die kan concurreren met de beste elektrische voertuigen op de markt, biedt de ID. Buzz zowel een standaard 5-zits configuratie als een 7-zits variant, waardoor het een ideale keuze is voor grotere gezinnen of groepsreizen. Intuïtieve functies zoals Easy Open & Close maken het bedienen van deuren en de achterklep mogelijk zonder fysiek contact, wat handig is voor momenten waarop uw handen vol zijn.

Wat het opladen betreft, belooft Volkswagen een snel laadproces, waardoor de ID. Buzz even praktisch is voor dagtrips als voor langere avonturen. Volkswagen neemt ook de zorg voor het laden weg door volledige laadoplossingen aan te bieden, zowel voor thuis als op het werk, met assistentie van Volkswagen-dealers bij de installatie van laadpunten en advies over de beste laadpraktijken.

De ID.4 en de ID. Buzz zijn meer dan alleen voertuigen; ze zijn ambassadeurs voor een nieuw tijdperk van elektrische mobiliteit. De ID.4 heeft zich al bewezen als een gamechanger op de markt, terwijl de ID. Buzz de nostalgie van het verleden combineert met de innovaties van de toekomst. Beide modellen laten zien dat Volkswagen zijn visie op een duurzame toekomst serieus neemt en klaar is om bestuurders te voorzien van elektrische voertuigen die geen compromissen sluiten op het gebied van stijl, comfort of prestaties.

Met de elektrische revolutie in volle gang, nodigt Volkswagen u uit om deel te nemen aan deze reis. Of u nu geïnteresseerd bent in de bewezen kwaliteit van de ID.4 of uitkijkt naar de veelzijdigheid van de ID. Buzz, Volkswagen staat klaar om u te verwelkomen in de wereld van elektrisch rijden. Samen creëren we een schonere en duurzamere toekomst op wielen.

Verkrijgbaar vanaf €46.413

Bron: Volkswagen

 

Polestar 2

De Polestar 2, een opmerkelijke elektrische fastback, belichaamt de perfecte combinatie van modern autodesign en innovatie. Elk aspect van deze auto is met zorg ontworpen om indruk te maken, zowel aan de buitenkant als binnenin.

Het exterieur van de Polestar 2 is een harmonieus samenspel van gedurfde en subtiele elementen, met een futuristische uitstraling die niet overdreven is. Elk detail, van de randloze spiegels tot de verfijnde lichtmetalen velgen, getuigt van doordacht ontwerp. De keuze uit zes prachtige lakkleuren, zoals Thunder, Midnight, Jupiter, Snow en Magnesium, benadrukt elk uniek designkenmerk van de auto.

De verlichting van de Polestar 2 is niet alleen energiezuinig, maar ook intelligent. De LED-koplampen passen automatisch de lichtintensiteit aan op basis van de omgevingslichten, zodat je altijd optimaal zicht hebt. Bovendien schakelt de grootlichtassistent automatisch in en uit om tegenliggers niet te verblinden. Verder zijn er verlichtingsopties zoals de Pixel LED-koplampen met adaptief grootlicht en LED-mistlampen met bochtenfunctie.

Het interieur van de Polestar 2 biedt een scala aan keuzes om aan de behoeften en voorkeuren van de bestuurder te voldoen. Met vijf zorgvuldig samengestelde kleurthema's en materialen zoals veganistisch WeaveTech-materiaal, geventileerd nappaleer en textiel met reliëf, is er voor elk wat wils. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen en bieden optimale ondersteuning, inclusief verwarmde voorstoelen en een geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel.

Het dashboard van de Polestar 2 wordt gedomineerd door geavanceerde displays, waaronder een 11,2-inch centraal display dat gemakkelijk te gebruiken is en een 12,3-inch bestuurdersdisplay dat zich aanpast aan de lichtomstandigheden. Het infotainmentsysteem draait op Android™ Automotive OS en biedt een naadloze bediening van diverse functies.

Wat betreft geluidskwaliteit, kun je rekenen op het standaard high-performance audiosysteem of kiezen voor het optionele Harman Kardon Premium Sound-systeem voor een audio-ervaring van topklasse.

De Polestar 2 is beschikbaar in verschillende aandrijflijnen met verbeterde accu's voor een grotere actieradius. Met functies zoals een energiebesparende warmtepomp en regeneratief remmen kun je de actieradius nog verder vergroten. Bovendien kun je het klimaatbeheersingssysteem vooraf instellen voor een comfortabele start van je rit.

Veiligheid staat centraal in de Polestar 2, met een indrukwekkende Euro NCAP-veiligheidsscore van 5 sterren. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde radars, camera's en sensoren om de verkeerssituatie te monitoren en aanrijdingen te voorkomen. Functies zoals Lane Keeping Aid en Cross Traffic Alert met Auto Brake dragen bij aan een veilige rijervaring.

Kortom, de Polestar 2 is niet zomaar een elektrische auto; het is een meesterwerk van modern autodesign en innovatie, met oog voor detail op elk gebied, van het exterieur tot het interieur en de veiligheid. Met zijn aanpassingsmogelijkheden en technologische hoogstandjes is de Polestar 2 een verleidelijke keuze voor liefhebbers van premium elektrische auto's.

Verkrijgbaar vanaf €51.200

Bron: Polestar 2

 

Dit is een artikel uit: Baaz 4.2023

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie