Volkswagen: betrouwbaar en comfortabel

Volkswagen: betrouwbaar en comfortabel

Redactie Baaz

Als het gaat over automerken, zijn er een aantal merken die altijd wel naar boven komen en tot een zogenaamde top 10 behoren, ieder om z’n specifieke eigenschappen. Volkswagen staat bovenaan deze lijst en is in Nederland een van de meest verkochte auto’s. Hoe verwierf dit merk deze positie en wat maakt dat het merk zo goed verkoopt?

Terug in de tijd

Het succes van Volkswagen begon met de Kever in de jaren 30, de zogenaamde ‘auto voor het volk’. In die tijd waren auto’s voornamelijk een luxe en voor de elite. De Kever is ontworpen door Ferdinand Porsche als een goedkope, een eenvoudige volksauto. In de jaren 70 zat het automerk even in zwaar weer tijdens de oliecrisis, maar kwam niet lang daarna met een opvolger voor de Kever: de Golf. In de jaren hierna zien steeds meer modellen het levenslicht, zoals de Polo, Passat en de Bora. Nog steeds zijn de hedendaagse uitvoeringen van de Polo en de Golf een van de meest verkochte modellen. 

Eigenschappen

Volkswagen staat bekend om de betrouwbaarheid van de auto’s, het rijcomfort en de vooruitstrevende techniek. Vooral met de technologie onderscheidt het merk zich. Hulpsystemen zoals Park Assist en Emergency Brake Assist zijn van Volkswagen afkomstig. En ook nu de elektrische auto steeds meer zijn opmars maakt, gaat Volkswagen hier helemaal in mee.

Leasen of kopen

Met zo’n succesverhaal kun je je voorstellen dat de aanschaf van een Volkswagen geen goedkope aangelegenheid is. Heb je toch je zinnen gezet op een Volkswagen-model, is een auto leasen altijd een alternatief. Hierbij heb je de auto als het ware in bruikleen; voor een vast bedrag per maand heb je de auto tot je beschikking en zijn onderhoudskosten gedekt. De auto blijft echter in bezit van de leasemaatschappij. Een voordeel van het leasen van een auto is dat je zelf extra opties in jouw ideale auto kunt laten bouwen.


Gaat het maandbedrag van een leasecontract nog steeds over je budget heen, kun je het leasen van een occasion overwegen. Ook private lease occasion Volkswagen heeft voldoende opties en keuzes, zoals bijvoorbeeld bij Private lease used. Wanneer je een occasion leaset kun je de auto niet zelf samenstellen, maar hier staat wel tegenover dat de auto al snel gebruiksklaar is. Daarnaast betaal je een lager maandbedrag, en kun je

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie