Volkswagen Group breidt 3D-printmogelijkheden uit

Volkswagen Group breidt 3D-printmogelijkheden uit

Redactie Baaz

Volkswagen Group, wereldleider in de auto-industrie, breidt zijn toewijding aan additive manufactering uit met een tweede MetalFAB 3D-printsysteem van Additive Industries. De Volkswagen Group, met het hoofdkantoor in Wolfsburg, staat bekend als Europa's grootste autofabrikant en beheert twaalf toonaangevende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Porsche en Lamborghini.

In 2018 opende Volkswagen een 3D-printcentrum om complexe auto-onderdelen te ontwikkelen met behulp van verschillende 3D-metaalprinttechnologieën. Het MetalFAB-systeem van Additive Industries speelt een belangrijke rol bij het succes van Volkswagen op het gebied van additive manufacturing. Dankzij dit systeem werden metalen onderdelen geproduceerd. Dat zelfs werd bekroond met de 2022 TCT award voor opmerkelijke innovaties en toepassingen van 3D printen en additive manufacturing technologieën.

Automatisering en veiligheid

Volkswagen koos voor het MetalFAB-systeem vanwege de hoge automatiseringsgraad, eliminatie van handmatige processen en verhoging van de veiligheid. De service en begeleiding van Additive Industries waren cruciale factoren in het besluitvormingsproces. Door de modulariteit van het systeem kan Volkswagen de productiecapaciteit uitbreiden zonder grote investeringen.

Met productiviteitsfuncties zoals full-field lasers en geautomatiseerde productiewissels maakt het MetalFAB-systeem lights-out-operaties mogelijk, waarbij geen menselijk handelen ter plaatse nodig is. Ook investeert Volkswagen in parameterontwikkeling en installeren ze de Powder Load Toal en Powder Recovery Station voor efficiëntie en afvalvermindering. 

Mark Massey, Chief Executive Officer bij Additive Industries zegt: "We zijn verheugd om Volkswagen Group verder te ondersteunen met hun tweede MetalFAB-systeem. We helpen hen bij het uitbreiden van hun additive manufacturing-functies om de volgende stap te nemen in de automotive industrie."

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie