Tover jouw TV om tot kunstwerk van Jean-Michel Basquiat

Tover jouw TV om tot kunstwerk van Jean-Michel Basquiat

Redactie Baaz

In de Samsung Art Store zijn meer dan 2.500 digitale kunstwerken te vinden, die gebruikt kunnen worden voor The Frame - Samsungs bekende TV die eruit ziet als een schilderij. De uitgebreide collectie bevat kunstwerken van de meest beroemde kunstenaars, collecties en musea ter wereld. Sinds vandaag zijn daar twaalf van Jean-Michel Basquiats meest opvallende kunstwerken bijgekomen, in samenwerking met Artestar en The Estate of Jean-Michel Basquiat. Dit is de eerste keer dat het werk van de iconische kunstenaar officieel wordt vrijgegeven voor digitaal gebruik.

Jean-Michel Basquiat stond bekend om zijn vernieuwende kunst en zijn uitgesproken commentaar op de maatschappij. Zijn werk werd tentoongesteld in galerijen en musea wereldwijd en leidde tot discussies over ingewikkelde culturele kwesties. Artestar en The Estate of Jean-Michel Basquiat eren zijn nalatenschap door zijn werk en de diepere boodschap te delen met een wereldwijd publiek.

“De mogelijkheid om de iconische kunstwerken van Basquiat rechtstreeks bij mensen thuis te brengen via de Art Store is een fantastische kans om ze aan een breed publiek te laten zien,” zegt David Stark, oprichter van Artestar, het internationale merklicentie- en adviesbureau dat de nalatenschap van Jean-Michel Basquiat beheert. “Basquiats werk brengt nog altijd belangrijke gesprekken op gang en nodigt ons uit om anders naar onze wereld te kijken. Dankzij The Frame kan zijn werk nu door iedereen thuis worden ervaren.”

De nieuwe Art Store-collectie bevat unieke stukken uit Basquiats carrière, met onder meer Bird on Money (1982), een prachtig eerbetoon aan Charlie Parker, Boy and Dog in a Johnnypump (1982), King Zulu (1986), in zijn latere, meer verfijnde stijl, en Dos Cabezas (1982), een dubbelportret met Andy Warhol dat net als veel van zijn werken geïnspireerd is door zijn Puerto Ricaanse roots. Deze collectie werd speciaal samengesteld voor de Samsung Art Store en aangepast voor het 16x9-formaat.

“Het werk van Jean-Michel Basquiat staat volledig op zichzelf in de geschiedenis van de hedendaagse kunst. Daarom is het essentieel dat het beschikbaar is in de Samsung Art Store,” zegt Daria Greene, Global Curator bij Samsung Art Store. “De belangrijke plek van Basquiat in onze cultuur en zijn unieke boodschap aan de wereld zijn vandaag de dag actueler dan ooit. We zijn er trots op dat we die boodschap kunnen delen en zijn nalatenschap kunnen eren.”

Duizenden werken van kunstenaars en musea van over de hele wereld

In de Samsung Art Store[1] zijn duizenden kunstwerken van meesters als Dalí en Van Gogh te vinden, die op The Frame kunnen worden weergegeven. Daarnaast zijn er kunstwerken van grote wereldwijde instellingen, waaronder het Metropolitan Museum of Art, de Tate Collection, het National Palace Museum in Taiwan, het Prado in Madrid en het Belvedere in Wenen.

Samsung heeft het The Frame-assortiment onlangs nog vernieuwd. De line-up voor 2024 biedt Pantone Art Validated Colors, waarmee elk kunstwerk er nog realistischer uitziet. Met het nieuwe Samsung Art Store – Streams, komen er regelmatig nieuwe gratis kunstwerken uit de Samsung Art Store beschikbaar. The Frame is nu nog energiezuiniger in de Art Mode, waarbij de vernieuwingsfrequentie automatisch wordt aangepast. Zo kunnen gebruikers genieten van hoge kwaliteit kunst en tegelijkertijd energie besparen.[2]

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie