Verlaag kosten en verhoog efficiëntie met slimme mfp's

Verlaag kosten en verhoog efficiëntie met slimme mfp's

Redactie Baaz
Voor bedrijven in het mkb is het zaak om processen zo goed mogelijk te optimaliseren. Dit drukt de kosten en verhoogt de efficiëntie, waarmee ook de productiviteit toeneemt. Een slimme multifunctional printer (mfp) helpt jouw organisatie hierbij.

In een door OKI mogelijk gemaakt whitepaper uitgebracht door IDC, werden mkb'ers ondervraagd over de automatisering en bedrijfsprocessen binnen hun bedrijf, en de rol die deze spelen in groei en procesoptimalisatie. Hoewel de ondervraagde bedrijven inzien dat investeren in documentoplossingen leidt tot hogere efficiëntie en hiermee dus noodzakelijk is, zien velen de kosten als een struikelblok. Daarbij focussen zij zich vooral op het drukken van de printkosten, terwijl een mfp veel meer kansen biedt om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en hiermee dus ook kosten te drukken. Hieronder vind je vijf belangrijke punten waarom kleinere organisaties er goed aan doen om te kiezen voor een mfp.

1. Betaalbare geïntegreerde softwaretools

Een slimme mfp heeft softwaretools geïntegreerd die betaalbaar zijn voor bedrijven. Voorheen waren dergelijke tools vooral beschikbaar voor grote organisaties en corporate omgevingen. Denk hierbij aan tekstherkenningssoftware en software om documenten uit allerhande bronnen te halen.

2. Slimme mfp's spelen in op de nieuwe werkplek

De nieuwe werkplek, waarbij mobiliteit een grote rol speelt, vraagt om oplossingen waarmee automatisering en digitalisering gestimuleerd worden. Slimme mfp's spelen hierop in door processen te automatiseren en gebruikers een digitaal archief aan te bieden, waarin het makkelijk zoeken is naar relevante documenten en informatie.

3. Toegang is eenvoudig en veilig

Slimme mfp's bieden allerlei handige veiligheidsvoorzieningen waardoor data en documenten altijd veilig gesteld worden en gebruikers enkel toegang hebben tot documenten die voor hen relevant zijn. Hiervoor zijn functies op slimme mfp's ook aan te passen.

4. Intuitief

Dankzij een interface die gemakkelijk te gebruiken is, hoeven medewerkers niet meer te turen op zoek naar de functie die zij willen gebruiken. Deze interface is dan ook aan te passen naar wens, zoals functies onder een sneltoets.

5. Archivering en integratie

Documenten kunnen via een slimme mfp worden opgeslagen in een gemakkelijk benaderbaar digitaal archief. Tegelijkertijd integreren deze mfp's ook makkelijk in bestaande infrastructuren.

OKI MC800-Serie

Een betaalbare slimme mfp is de MC800-serie van OKI, die uit twee modellen bestaat, de MC853 en de MC873. Multifunctionele A3-kleurenprinters met uitgebreide functies die voorheen voorbehouden waren aan grote organisaties en corporate omgevingen. Een goede documentoplossing past zich aan aan bestaande bedrijfsprocessen en niet andersom. Daarom is de MC800-serie, net als de eerder geïntroduceerde A4 multifunctionals uit de MC700- en MB700-serie, uitgerust met het open sXP-platform, een web-based service die zorg draagt voor naadloze integratie van de mfp’s in jouw bestaande infrastructuur van software. Zo werken de mfp’s naadloos samen met bijvoorbeeld SENDYS Explorer, PaperCut MF en Drivve Image. Maar ook bedrijfssoftware waar organisaties op zijn gestandaardiseerd, zoals bijvoorbeeld SAP, Exact of AFAS, zijn door middel van het open platform direct naadloos in de interface te integreren. Het 7-inch full colour touchscreen maakt gebruik kinderlijk eenvoudig. Deze is naar wens en behoefte aan te passen en kan bijvoorbeeld macro's voor veelgebruikte functies gebruiken om processen te versnellen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie