Het ontwerp van je kantoorruimte efficiënter en duurzamer maken

Het ontwerp van je kantoorruimte efficiënter en duurzamer maken

Redactie Baaz

Het creëren van een omgeving die een gezonde levensstijl bevordert, zal niet alleen het welzijn van je medewerkers verbeteren. Het zal hen ook productiever maken op het werk. Een goed ontworpen kantoor stelt mensen in staat contact te maken met de natuur, ook al is het maar op een kleine manier. Het is gebleken dat de natuur veel voordelen heeft. Het kan onder meer helpen om stress te verminderen, creativiteit te vergroten, de focus te verbeteren en de gezondheid en het welzijn te verbeteren. De beste manier voor je werknemers om deze voordelen te ervaren, is door hen de mogelijkheid te bieden om ook op het werk in de buurt van planten en natuurlijk licht te zijn. Natuurlijk licht en frisse lucht kunnen door je ramen naar je kantoor stromen en een manier om je kantoorruimte duurzamer en efficiënter te maken, is door rolgordijnen toe te voegen.

Haal het meeste uit je ramen

Je ramen zijn de meest voor de hand liggende bron van natuurlijk licht in je werkruimte, maar ze kunnen ook een van de meest effectieve hulpmiddelen zijn om te bepalen hoeveel licht er in je ruimte komt. Gebruik rolgordijnen op maat | M+N Projecten om lichtniveaus te regelen. Dit is een geweldige manier om wat privacy te krijgen, maar ook om controle te hebben over hoeveel of weinig zonlicht de kamer binnenkomt. Het is gemakkelijk om ze te openen als je meer licht wilt en ze af te sluiten als je wat privacy nodig hebt. Je kunt ook tinten gebruiken om de warmte te regelen. Als je aan één kant van een kantoorgebouw of huis veel ramen heeft, is het wellicht mogelijk om automatische zonwering te gebruiken die op bepaalde uren van de dag automatisch direct zonlicht buiten houdt.

Laat planten in je werkomgeving hangen

Er zijn veel voordelen aan het hebben van planten in je werkomgeving. Ze kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en mensen gelukkiger, gezonder en productiever maken. Studies tonen aan dat groene planten helpen bij het verlagen van het stressniveau en het verlagen van de bloeddruk bij mensen. Dit komt omdat fotosynthese gifstoffen uit de lucht verwijdert en zuurstof produceert zodat iedereen kan ademen. Planten bieden schaduw tegen fel zonlicht, zodat je je kantoor in de zomer koeler kunt houden, wat betekent dat je minder energie verbruikt aan koelkosten. Ze voegen ook een mooie esthetische toets toe aan je kantoorruimte.

Focus op het efficiënt verlichten van je ruimte

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht in je kantoorruimte, vooral als je ramen hebt die naar je bureau of werkgebied gericht zijn. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid en welzijn. Natuurlijk licht kan je ook helpen om je de hele dag wakkerder en alerter te voelen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie