DKV BOX Europe maakt eenvoudige tolafrekening mogelijk in Slowakije

DKV BOX Europe maakt eenvoudige tolafrekening mogelijk in Slowakije

Redactie Baaz

DKV Mobility, het Europese B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, biedt de mogelijkheid om tol in Slowakije voor voertuigen vanaf 3,5 ton af te rekenen met de DKV BOX Europe. Dit brengt voordelen met zich mee ten opzichte van de vorige methode, waarbij klanten alleen konden betalen via een eigen oplossing van de Slowaakse tolexploitant. Het proces is nu eenvoudiger en efficiënter.
 

Automatisch in één factuur

De DKV BOX Europe en het Slowaakse tolsysteem zijn beide in lijn met de Europese Electronic Toll Service (EETS), een initiatief van de Europese Unie om tolheffing te vereenvoudigen. Dit betekent dat gebruikers met één overeenkomst en één tolbox van een EETS-aangesloten aanbieder alle tolwegen in Europa kunnen gebruiken. Dit bespaart niet alleen tijd en administratiekosten, maar maakt het ook eenvoudiger om tolafrekeningen te beheren en bij te houden.

Jérôme Lejeune, Managing Director Tol / Restitutieservice bij DKV Mobility, benadrukt de voordelen voor logistieke vervoersklanten die Slowakije gebruiken als centrale hub voor verbindingen met aangrenzende landen en Zuid-Europa: “Met de DKV BOX Europe kunnen klanten efficiënter werken, omdat hun tol soepel en automatisch wordt afgehandeld in één factuur. Dit betekent minder papieren rompslomp voor bedrijven en meer tijd om zich te concentreren op kernactiviteiten om logistieke processen te optimaliseren.”

De DKV BOX Europe is eenvoudig te installeren, configureren en updaten via draadloze interface. Bestaande klanten van DKV Mobility kunnen de functionaliteit voor Slowaakse tol toevoegen aan hun bestaande tolbox via het DKV BOX Europe online klantenportaal.

Europese toldekking

Met de toevoeging van de Slowaakse tol dekt de DKV BOX Europe nu in totaal zeventien toldiensten in veertien Europese landen, waaronder België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en Zwitserland. Bovendien kunnen klanten ook tol betalen voor bepaalde bruggen en tunnels, waaronder de Liefkenshoektunnel (BEL), Warnow- en Herrentunnel (GER), De Grote Beltbrug (DNK) en de Øresundbrug (SWE).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie