Nieuw uiterlijk BMW 2 Serie Coupé en Serie Cabrio

Nieuw uiterlijk BMW 2 Serie Coupé en Serie Cabrio

Redactie Baaz

De BMW 2 Serie Coupé en BMW 2 Serie Cabrio krijgen een gewijzigd front, nieuwe LED-koplampen (standaard), een opgewaardeerd interieur en nieuwe connectiviteitsdiensten.

Het is de nieuwe versie van sportiefste coupé en cabriolet in het premium compacte segment, de marktintroductie is in juli. 

BMW heeft sinds 2014 al meer dan 140.000 exemplaren van de BMW 2 Serie Coupé en BMW 2 Serie Cabrio verkocht. De grootste markten zijn de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland.

De BMW's hebben een nieuw vormgegeven voorzijde, met bredere luchtinlaten en prominentere niervormige grille die zorgen voor een nog sportievere en tegelijk elegantere uitstraling. Daaraan draagt ook de verlichting bij – standaard zijn bi-LED-koplampen en -achterlichten. Optioneel zijn adaptieve full-LED-koplampen leverbaar die met hun opvallende lichtsignatuur de dynamische en technisch hoogstaande uitstraling van de voorzijde extra accentueren. De dubbele ringvormige koplampen zijn nu meer zeskantig.

Drie nieuwe carrosseriekleuren BMW 2

Er zijn drie nieuwe carrosseriekleuren – Sunset Orange, Seaside Blue en Mediterranblau – ze geven nieuwe BMW 2 Serie Coupé en BMW 2 Serie Cabrio nog opvallender uiterlijk. Vier sets lichtmetalen wielen van nieuw design (17- en 18-inch) vergroten de mogelijkheden van personaliseren.

De BMW's hebben een breed gamma krachtige en efficiënte motoren: drie-, vier- en zescilinder benzinemotoren en moderne viercilinder diesels. Vermogens lopen uiteen van 100 kW (136 pk) in BMW 218i tot 250 kW (340 pk) in BMW M240i. Gecombineerd verbruik 3,8-8,3 l/100 km en gecombineerde CO2-emissies 101-189 g/km.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie