BMW verhoogt de vooruitzichten voor het hele jaar 2023

BMW verhoogt de vooruitzichten voor het hele jaar 2023

Redactie Baaz

BMW Group heeft vandaag haar jaarvooruitzichten voor 2023 bijgewerkt. Gezien de sterke bedrijfsactiviteiten in de eerste helft van 2023 verwacht het concern een positieve voortgang in de tweede helft van het jaar. Dit is gebaseerd op de aanhoudend sterke orderbank en een verwachte verbetering van de beschikbaarheid van de premium voertuigen.

BMW Group heeft de volgende wijzigingen aangebracht in zijn richtlijnen voor financiële indicatoren:

  • De leveringen in het Automotive segment aan klanten zullen naar verwachting een sterke groei zien ten opzichte van het voorgaande jaar (voorheen: lichte groei).
  • In het Automotive segment wordt verwacht dat de EBIT-marge voor het volledige jaar 2023 zich bevindt binnen het bereik van 9% tot 10,5% (voorheen: 8% tot 10%).
  • In het Automotive segment wordt verwacht dat het rendement op het geïnvesteerde kapitaal (RoCE) tussen 18% en 22% ligt (voorheen: 15% tot 20%).
  • Het rendement op eigen vermogen (RoE) van het segment Financial Services wordt verwacht tussen 16% en 19% (voorheen: 14% tot 17%).

Bovendien wordt nu verwacht dat de vrije kasstroom in het Automotive segment boven de €6 miljard zal zijn voor het volledige jaar 2023, rekening houdend met hogere investeringen in de transformatie naar elektrische mobiliteit en verhoogde voorraden om de noodzakelijke levering van voertuigen aan de markten te waarborgen.

Verder verwacht BMW Group dat de hogere kosten voor leveranciers als gevolg van inflatie en de toeleveringsketen in de tweede helft van het jaar voor tegenwind zullen blijven zorgen.

De nieuwe vooruitzichten zijn gebaseerd op de volgende voorlopige financiële resultaten voor het eerste halfjaar van 2023 en het tweede kwartaal van 2023:

  • De prestaties van BMW Group resulteerden in een groep EBT-marge van 12,6% voor de eerste helft van het jaar en 11,3% in Q2 2023.
  • Het Automotive segment leverde in de eerste helft van het jaar 1,2 miljoen voertuigen, wat een groei van 4,7% betekent ten opzichte van dezelfde periode in 2022.
  • Het Automotive segment behaalde een EBIT-marge van 10,6% in de eerste helft van het jaar en 9,2% in Q2 2023. Dit is het resultaat van verbeterde verkoopvolumes, een gunstige productmix en een positieve prijssituatie, ondanks negatieve effecten van vreemde valuta, hogere materiaal- en garantiekosten.
  • Het segment Financial Services behaalde een winst vóór belasting van €1.704 miljoen in de eerste zes maanden van 2023 en €759 miljoen in Q2 2023.
  • De sterke winstgevendheid legde de basis voor een vrije kasstroom van €3,1 miljard in het Automotive segment in de eerste helft van het jaar. Het tweede kwartaal droeg €1,2 miljard bij aan de vrije kasstroom. Tegenslagen kwamen voort uit een toename van de voorraad om de productleveringsketen op te bouwen, en hogere materiaal- en grondstofkosten.

De volledige kwartaalresultaten en de vooruitzichtverklaring worden gepubliceerd in het halfjaarverslag 2023 op 3 augustus 2023. De definities van de bovengenoemde financiële indicatoren worden verstrekt in het woordenregister van het BMW Group Report 2022 op pagina's 335 tot 340.

Tegelijkertijd is er een ad hoc-aankondiging gepubliceerd zoals wettelijk vereist.

 

LEES OOK: Groei Stellantis houdt aan in Europa dankzij geëlektrificeerde range en succesvolle bedrijfsauto’s

LEES OOK: Alfa Romeo boekt wereldwijd recordresultaten

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie