MKB Proof Award 2022: Apple - MacBook Air M2

MKB Proof Award 2022: Apple - MacBook Air M2

Redactie Baaz

Ben je op zoek naar een ultrasnelle en veelzijdige laptop om mee te werken? Dan is de MacBook Air M2 van Apple het overwegen waard.

De laptop is ontworpen rondom de nieuwe M2-chip, de tweede generatie Mac-processor ontworpen door Apple. En is daarnaast bizar dun en ook nog eens energiezuinig. Voor circa € 1500 euro biedt deze laptop tal van geavanceerde eigenschappen die elke mkb’er nodig heeft. 

Sinds de komst van de MacBook Air werd elke nieuwe variant dunner gemaakt maar bleef qua design hetzelfde. De MacBook Air M2 is daarentegen ook qua design aangepast. De zijranden zijn bijvoorbeeld meer afgerond wat zorgt voor een prettige houvast bij het verplaatsen van de laptop. Daarnaast staat de productnaam niet meer vermeld onder het beeldscherm, dit werd al eerder toegepast bij de MacBook Pro 14’’ en 16’’. 

Deze serie aan laptops van Apple staat natuurlijk vooral bekend om het lichte gewicht. Het is dan ook geen verrassing dat de MacBook Air M2 maar liefst 50 gram lichter is dan zijn voorganger. Ideaal voor werkers die ultieme mobiliteit willen met hun laptop. 

De nieuwste MacBook Air bevat nog meer handige snufjes die eerder al op de MacBook Pro  14’’ en 16’’ geïntegreerd waren, zoals: een 1080p-webcam, groter scherm en magnetische laadaansluiting. Geen verandering ten opzichte van de MacBook Air M1 maar wel belangrijk om te weten: draadloos verbinden kan met Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0. Je kan daarnaast maar één externe display gebruiken. Wanneer je gewend bent om op meer dan twee schermen te werken kan dit in het begin wat onwennig aanvoelen.

Voor mkb’ers die graag de prestaties willen hebben van een MacBook Pro maar de flexibiliteit van de MacBook Air is de MacBook Air M2 de ideale optie.

Specificaties

  • Besturingssysteem: macOS
  • Features: o.a. stembediening, tekst naar spraak, schakelbediening
  • Geheugen: Tot 24GB
  • Opslagcapaciteit: Tot 2TB
  • Scherm: 13,6’’
  • Batterijduur: Tot 18 uur

In het kort

  • De flexibele en snelle MacBook Air M2 heeft alles wat je van een alledaagse laptop mag verwachten en meer.

INFO: amac.nl

Apple MacBook Air M2, Apple, MKB Proof Award 2022, MKB Proof, MKB Proof 2022, Amac
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie