MKB Proof 2022 - Review: Rentpro

MKB Proof 2022 - Review: Rentpro

Redactie Baaz

Verhuur is fundamenteel anders dan verkoop. Om deze reden werd backoffice-, webwinkel- en verhuursoftware- programma Rentpro in het leven geroepen. Wij testten de software; dit is onze ervaring.

Populaire backends als WooCommerce en WordPress zijn gericht op verkoopbedrijven. Verhuurbedrijven hebben te maken met borg, termijnstaffels en afwijkingen waar een verkoopbedrijf nooit naar om hoeft te kijken. Retourneren en voorraadplanning brengen uitdagingen met zich mee die exclusief zijn aan verhuur. Door een compleet systeem voor de back-office en website te creëren, komt Rentpro tegemoet.

De softwareontwikkelaar levert een tool voor het volledig draaiende houden van een effectief verhuurbedrijf. Daar hoort een website backend en vormgegeven frontend bij. Maar ook de verhuurplanning van producten, transportplanning, het maken van pakbonnen, offertes, facturen en het bijhouden van klantenregistratie. Al dat wat in de back-office - de online achterzijde van de webwinkel – wordt aangepast, is direct terug te zien aan de voorkant. Rentpro neemt vormgeving, site-optimalisering en hosting voor rekening

Veranderingen in de voorraad(planning) worden direct gespiegeld op de webshop, waardoor bezoekers bij het kiezen van een verhuurperiode nooit de mogelijkheid hebben om iets te huren dat niet beschikbaar is. Daarnaast biedt de software slimme tools voor inhuur of andere voorraad-uitzonderingen, om zo min mogelijk ‘nee’ te hoeven verkopen. Het plaatje is bijzonder compleet: verhuurbedrijven zijn niet langer overgelaten aan geschuif met extensies en talloze pakketten die vrijwel altijd zijn ontworpen voor verkoopdoeleinden.

Volledigheid

Omdat Rentpro het ontwerp en de configuratie grotendeels op zich neemt, is aan alles gedacht. Het bestelproces van de webshop is ontworpen om de conversie van bezoekers te optimaliseren en koppelingen met populaire betaalmethodes zijn legio. De software is te beschouwen als volledig ERP- én CMS-systeem.

App en transportplanning

Rentpro’s app maakt het onder andere mogelijk om orders, klanten, producten en transportroutes in te zien. Die transportroutes maak je via de backend aan met de onlangs toegevoegde transportplanner. De software is indrukwekkend: Rentpro berekent de optimale bezorgroute en maakt deze via de bijbehorende smartphone app voor chauffeurs inzichtelijk.

Stel dat je dertig orders ontvangt die op zaterdag met een transportvoertuig en -chauffeur afgeleverd dienen te worden. De transportplanner gebruikt de adresgegevens van orders om de meest efficiënte route uit te stippelen. De app is voor bezorgers bruikbaar om de transportplanning in te zien en handtekeningen van ontvangst te aanvaarden. Gegevens worden direct in de back-office geregistreerd.

Integraties

Volledigheid is een speerpunt, maar neemt niet weg dat bestaande softwaresystemen goed aansluiten op Rentpro’s basis. Het bedrijf ondersteunt naar wens bij het koppelen van boekhoudpakketten, CRM- en andere veelgebruikte bedrijfssoftware.

Onze gebruikservaring was foutloos. Dat is meldenswaardig, want de software is breed. Een programma met diverse doeleinden is vatbaar voor ontwerpfouten, maar Rentpro’s onderdelen haken correct op elkaar in. We raden de software dan ook niet alleen sterk aan voor verhuurbedrijven, maar voor iedere dienstverlener die aan dergelijke bedrijven een prachtig softwareprogramma wil verlenen. Neem contact op via de website voor advies op maat.

INFO rentpro.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie