Mazda CX-30 op Autosalon van Genève 2019

Jordi Smit
Het is vandaag 7 maart, dus begint de Autosalon van Genève 2019. Het is een van de grootste autobeurzen ter wereld, waar tientallen fabrikanten hun nieuwste modellen introduceren. Mazda presenteert dit jaar de Mazda CX-30, een nieuwe cross-over die het gat tussen de CX-3 en de CX-5 moet opvullen.

Nieuwe Mazda CX-30

De Mazda CX-30 heeft een lengte van 4,40 meter, waarmee de cross-over 16 centimeter langer is dan de CX-3 maar ook 11 centimeter korter dan de CX-5. De nieuwe Mazda CX-30 is naast diesel- en benzinemotor ook beschikbaar met de revolutionaire Skyactiv-Xbenzinemotor. De benzinemotoren (Skyactiv-G & Skyactiv-X) beschikken standaard over het zogenaamde M Hybrid-systeem, dat de motor ondersteunt in zwaardere omstandigheden. 

Interieur met hoogwaardige materialen

De binnenkant bestaat uit interieur waarbij gebruikgemaakt is van hoogwaardige materialen. Het interieur is ontworpen volgens het Japanse Kodo-design, waarin de kunst van het weglaten centraal staat. Dankzij de toepassing van hoogwaardige materialen, voelt de binnenkant rijk aan.

LEES OOK: Mazda lanceert MX-5 30th Anniversary Edition

Mazda CX-30 nog dit jaar bij dealer

De naam CX-30 is gekozen omdat in China al een CX-4 bestaat, maar deze is ongeschikt voor de Europese markt. De Mazda CX-30 staat op hetzelfde platform als de nieuwe Mazda 3 en staat dit jaar nog bij de dealer.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi