Mazda verwelkomt Mazda 3 TCR

Sterre Hartjes
We hebben er lang op moeten wachten, maar hij is dan eindelijk gekomen: de raceversie van de Mazda 3. De autofabrikant heeft de nieuwe Mazda 3 TCR officieel gepresenteerd. Wanneer we de auto voor het eerst zien? In januari, want dan is de 3 TCR te bewonderen op Daytona Speedway als onderdeel van de IMSA Michelin Pilot Challenge.

Mazda 3 TRC volgens de regeltjes

Dat het een raceversie is, kan je zowel aan de binnen- als buitenkant zien. Neem bijvoorbeeld het gedeelte onder de motorkop waar een 350 pk vierpitter in ligt. Deze is bovendien gekoppeld aan een sequentiële zesbak, welke de bestuurder in staat is te bedienen met schakelflippers. 

LEES OOK: BMW X5 M en X6 M onthult

TCR-regelementen

Het mag van vanzelfsprekendheid gelden dat de Mazda 3 TRC aan de TCR-regelementen voldoet. Het verplicht Mazda onder meer gebruik te maken van een standaard koetswerk. Bovendien is het toegestaan dat er kleine veranderingen plaatsvinden aan de wielkasten waardoor ruimte ontstaat voor racerubber en moet sprake zijn van een minimum gewicht van 1.285 kilo. Tot slot mag het vermogen van de maximaal 2,0-liter diesel- of benzinemotor niet meer dan 350 pk en 420 Nm zijn.