Foto Mazda MX-30 mogelijk gelekt

Sterre Hartjes
Mazda is van plan om de volledig elektrische Mazda MX-30 mee te nemen naar de Tokyo Motor Show. Deze nieuwe auto laat zich misschien nu al zien aangezien een Japans tijdschrift foto's heeft gelekt.

Foto Mazda MX-30 niet alleen gelekt

Mazda is al een tijd bezig met het maken van zijn eerste volledig elektrische auto, een model dat zich voor het eerst zou moeten laten zien op de Tokyo Motor Show. Nu lijkt het of een Japans tijdschrift een foutje heeft gemaakt door de concept-car op de cover te zetten. Niet alleen de Mazda MX-30 is gelekt, ook modellen van Subaru, Honda en Nissan zijn eerder aan in het licht gekomen dan gepland.

Als we de Japanse media moeten geloven, krijgt de Mazda MX-30 een 142 pk en 265 Nm krachtige elektromotor met voorwielaandrijving. Het accupakket zou een capaciteit van 35,5 kWh hebben.

LEES OOK: Mazda verwelkomt Mazda 3 TCR

Primeur Mazda MX-30

Mocht dit inderdaad de grote primeur van Mazda zijn, gaat dit zorgen voor veel verwarring. Dit omdat de lettercombinatie MX, naast de MX-3 en MX-6, voorheen alleen te zien was op studiemodellen. Ook nu lijkt het te gaan om een studiemodel. Toch is het designtechnisch haalbaar om een soortgelijk model uiteindelijk op de markt te zetten.

De Mazda MX-30 lijkt een cross-over met aflopende daklijn te worden met unieke designelementen. Zo lijkt het of het kleine achterdeurtje als het ware aan de verkeerde kant open gaat en alleen te openen is wanneer de voorste portier geopend is. Dit was eerder al eens te zien op de RX-8. De neus van de Mazda MX-30 heeft een unieke dunne grill die we nog nooit eerder hebben gezien bij een Mazda-model.