Mazda lanceert MX-5 30th Anniversary Edition

Jordi Smit
Mazda presenteerde tijdens de Chicago Auto Show een speciale editie van de MX-5, genaamd de MX-5 30th Anniversary Edition. De feestelijke editie gebruikt Mazda om te vieren dat het de MX-5 (NA) 30 jaar geleden aan de wereld voorstelde.

MX-5 30th Anniversary Edition 

De gelanceerde MX-5 is Racing Orange gekleurd. Bovendien is het interieur eveneens voorzien van een oranje kleur: onder meer is dit op het dashboard, stoelen en schakelpook terug te vinden. De stoelen zijn sportstoelen van Recaro. De MX-5 staat verder op Billstein-dempers, heeft een audiosysteem van Bose en het infotainmentsysteem kan overweg met zaken als Apple CarPlay en Android Auto.

LEES OOK: Dacia Série Limitée Tech Road geïntroduceerd

Mazda MX-5

'Van het begin van het ontwerp was duidelijk wat we wilden bereiken. Hij moest hetzelfde te bieden hebben als wat de allereerste Mazda MX-5 zo bijzonder maakte: optimaal rijplezier en een sterke emotionele band tussen auto en bestuurder', aldus de visie van de ontwerper van de Mazda MX-5. De auto is ontworpen voor het rijplezier en heeft als doel het de gebruiker zo comfortabel mogelijk te maken.

Wie geïnteresseerd is moet er snel bij zijn: de oplage is 3.000 exemplaren en daar komen slechts tien auto's van richting Nederland. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi