Italiaans gebrande koffie voor én door de horeca.

Redactie Baaz

Koffie;

we kunnen niet meer zonder. Het is voor velen een ochtendritueel, een oppepper, een sociale bezigheid, een geluksmoment of zelfs een “toetje” na het avondeten. In de afgelopen tien jaar zijn er niet voor niets zo veel koffietentjes en bistro’s bij gekomen. Dit betekent wel meer concurrentie voor horecaondernemers, wat de kwaliteit van koffie dus nog belangrijker maakt. Nieuw koffielabel Capra Nera maakt deze zoektocht heel makkelijk. Zij leveren Italiaans gebrande kwaliteitskoffie tegen een aantrekkelijke prijs.

Een uniek koffielabel

Het Nederlandse en Belgische horeca-inkoopplatform Procent (12000 leden) heeft vanuit eigen expertise samen met verschillende horeca-ondernemers gecreëerd waar de horecabranche behoefte aan had: koffie van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Hieruit ontstond begin 2019 Capra Nera; een uniek koffielabel dat op Italiaanse wijze zijn koffie brandt. Zowel Fairtrade als UTZ-gecertificeerd. De koffie wordt geproduceerd door één van de grootste koffiebranderijen van Europa, waardoor ze constante kwaliteit kunnen blijven garanderen met eigen distributie én mensen. Daarnaast is de koffie van Capra Nera ook nauwkeurig getest door een testpanel van gerespecteerde horecaondernemers. 

Het ontstaan van de naam

Nieuwsgierig naar de betekenis van de naam? Capra betekent geit, en Nera betekent zwart in het Italiaans. Het land waar je uiteraard aan denkt bij goede koffie. De geit refereert naar het prachtige verhaal achter de ontdekking van koffie, drie eeuwen geleden. Een aantal monniken en vervolgens ook kloosterlingen ontdekten dat een jonge herder en zijn geiten energiek en vrolijk dansten na het eten van een besje. Ze werden nieuwsgierig en kwamen erachter dat de ‘boontjes’ van de bessen te branden waren, en men er daarna een heerlijk warm drankje van kon maken. Zo hadden de monniken voldoende energie voor de nachtelijke gebeden. Vanuit deze ontdekking is koffie verspreid over de hele wereld en met passie verfijnd door de Italianen, de ontdekkers van Espresso.

Koffie voor een aantrekkelijke prijs

De koffie van Capra Nera wordt vers geleverd, direct vanaf de branderij. Aangezien er minder schakels bij dit proces betrokken zijn, kan het label zijn klanten een aantrekkelijke prijs voor ontzettend goede koffie bieden. "Als horeca-ondernemer heb je bij Capra Nera al koffie vanaf €7,25 per kilo, een groot verschil ten opzichte van de gemiddelde prijzen variërend tussen de €12 en €20 die andere bedrijven per kilo vragen. Daarnaast is onze prijs voor iedere ondernemer hetzelfde." Aldus de oprichters van Capra Nera. Voor een optimale klantbeleving levert Capra Nera ook koffiemachines, servies, thee en bijbehorende condimenten.

De koffie van Capra Nera is verkrijgbaar in de Originale en Naturale variant. Het Originale assortiment bestaat uit 3 blends met herkenbare krachtige Italiaanse smaken. Een heerlijke espresso blend, een blend aangepast voor de lungo en een duale roast die zowel geschikt is voor espresso als lungo. Het Naturale assortiment is volledig fairtrade gecertificeerd, wat de boeren achter deze koffieblends een gegarandeerd kostendekkende minimumprijs, een vaste ontwikkel premie en een hogere opbrengst biedt. Deze lijn bestaat uit 2 Arabica-blends, waaronder één veelvoudig smaak winnaar voor de Lungo koffies en een mooie espresso roast, verfijnd voor de perfecte cappuccino.

Proeverij

Capra Nera begrijpt hoe belangrijk het serveren van goede koffie is. Overstappen doe je niet zomaar. Daarom bieden zij iedere horecaondernemer vrijblijvend een (blinde) proeverij aan op locatie met een professionele barista. Inmiddels heeft Capra Nera in Nederland al ruim 600 horecazaken die hun koffie schenken, en daar komen dagelijks nog steeds nieuwe horecagelegenheden bij. 

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie