Acer legt zich toe op inzamelen van 50 ton aan plastic afval uit de natuur in samenwerking met Plastic Bank

Acer legt zich toe op inzamelen van 50 ton aan plastic afval uit de natuur in samenwerking met Plastic Bank

Redactie Baaz
  • Acer slaat de handen ineen met Plastic Bank voor een Impact Program Partnership om in 2024 50 ton aan plastic uit de natuur te halen dat anders in de oceanen zou belanden, door middel van inzet van diens gemeenschap aan inzamelaars in Zuidoost-Azië
  • Dankzij deze inzet kunnen Acer en Plastic Bank voorkomen dat een hoeveelheid plastic met het equivalent van 2,5 miljoen plastic flesjes terechtkomt in de oceaan om zo het probleem van de plasticsoep bij de bron aan te pakken
  • De samenwerking biedt tevens ondersteuning aan onderontwikkelde gemeenschappen, door leden van deze gemeenschappen de mogelijkheid te bieden plastic op te halen en dit in in te ruilen voor inkomen, goederen en diensten om in hun levensonderhoud te voorzien

In de samenwerking met Plastic Bank herhaalt Acer het thema van Earth Day van dit jaar, namelijk 'Planet vs Plastics'. Acer heeft toegezegd in 2024 ten minste 50 ton aan plastic afval te verzamelen en recyclen dat afkomstig is uit de natuur. De in Canada gevestigde maatschappelijke onderneming richt zich op het aanpakken van de toenemende problemen met vervuiling door plastic, door in kwetsbare kustgebieden recycling-ecosystemen op te zetten en kansen te creëren voor de plaatselijke bevolking om in hun levensonderhoud te voorzien.

Acers Impact Program Partnership met Plastic Bank zal naar verwachting een hoeveelheid plastic ophalen die equivalent is aan meer dan 2,5 miljoen plastic flesjes[2] om zo te verhinderen dat dit plastic in de oceanen terechtkomt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de inzet van inzamelleden in Zuidoost-Azië. Leden brengen hun ingezamelde plastic naar Plastic Bankinnamevestigingen in ruil voor de lokale marktprijs voor ingezameld materiaal. Ze krijgen tevens bonussen die aanvullende inkomsten bieden en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals maaltijdbonnen, zorgverzekering en meer.

Acers samenwerking met Plastic Bank steunt de Sustainable Development Goals (SDG's/Doelen voor de ontwikkeling van duurzaamheid) van de Verenigde Naties, waaronder SDG 1 om armoede tegen te gaan, SDG 8 voor goede banen en duurzame economische groei, SDG 12 voor verantwoorde consumptie en productie, SDG 14 voor duurzaam gebruik van de oceanen en zeeën en SDG 17 voor samenwerking om de doelen te bereiken.

Acers ESG-doelen omvatten tevens om vóór 2025 20-30% PCR-plastic (post-consumer recycled plastic) te verwerken in computers en beeldschermen en te streven naar het doel van een netto-nuluitstoot in 2050.

Acer heeft stappen gezet in het verwerken van plastic in consumentenelektronica met haar milieubewuste Vero-lijn en heeft haar streven naar CO2-neutraliteit met de introductie van haar eerste CO2-neutrale pc, de Acer Aspire Vero 16, die in december 2023 zijn debuut maakte. Acer blijft zich met de industrie mee ontwikkelen en levenswijzen veranderen door innovatieve en milieubewuste oplossingen te stimuleren voor duurzaamheid op de lange termijn van haar activiteiten en het milieu.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie