Thuiswerken en personeel? Zo houd je de kosten beheersbaar!

Thuiswerken en personeel? Zo houd je de kosten beheersbaar!

Redactie Baaz

Het digitale tijdperk en hybride werken hebben veel positiefs met zich meegebracht, maar dat het ook automatisch voor extra kosten voor de werkgever zorgt wordt nog wel eens onderschat. Toch is dat wel het geval. Hybride werken zorgt er namelijk voor dat er nog steeds wel een kantoor gefaciliteerd moet worden door de werkgever, maar ook dat er bijgedragen moet worden in de kosten van een fijn thuiskantoor. En dan hebben we het nog geen eens over de benodigde spullen en hardware gehad. Van een ergonomische bureaustoel tot een goede laptop. Toch zijn er wel tips en tricks om de kosten enigszins beheersbaar te houden. Hoe je dat doet? Lees snel verder. 

Nieuwste van het nieuwste? 

Dat je als werkgever je personeel moet voorzien van een mobiele telefoon, dat is inmiddels wel een feit. Maar dat dit altijd het nieuwste van het nieuwste toestel moet zijn inclusief iedere twee jaar een vervanging? Dat is dan weer niet het geval. Natuurlijk wil je je personeel hierin tegemoet komen, daarom is het aan te raden om wel een goed toestel te geven maar niet altijd automatisch voor de duurste te gaan. Neem bijvoorbeeld de Galaxy S23. Een waanzinnig goed toestel, maar wel een stuk voordeliger dan het allerlaatste model. Dit scheelt behoorlijk in de kosten en je werknemers zullen er nog steeds heel blij mee zijn. Dit geldt ook voor laptops en andere techzaken. Goede spullen hoeven niet altijd meer de allerlaatste versies te zijn. Ook de inzet van refurbished apparaten kan een uitkomst zijn. Daarnaast is het beleid dat er iedere twee jaar een nieuw toestel aangeschaft moet worden wel achterhaald. De toestellen van vandaag de dag zijn zo goed, dat deze vaak veel langer mee kunnen gaan.  

Kantoorruimte genoeg? 

Een kantoor waar medewerkers samenkomen is belangrijk, maar dat hoeft niet altijd meer in de vorm te zijn zoals die nu is. Hier zijn ook andere mogelijkheden die een stuk voordeliger zijn dan de huidige vorm. Stel je kantoor staat op maandag, woensdag en vrijdag standaard leeg, dan is het zonde om hier wel geld aan uit te geven. Verkoop of verhuur deze ruimte en ga zelf naar een andere plek. Kies hierbij voor een concept waar je bijvoorbeeld tegen een all-in tarief twee dagen in de week een ruimte huurt. Spreek met medewerkers af dat ze dan ook op die dagen samenkomen, zodat het hele team elkaar wel blijft zien en jij niet zeven dagen in de week de kosten hebt van een kantoor. Uiteindelijk zal dit veel geld schelen en het zal de samenwerking ten goede komen.  

Kortom, concludeer niet dat door het remote werken je als werkgever nu eenmaal dubbele kosten hebt. Er zijn ook manieren om de kosten beheersbaar of zelfs wat lager te maken. Blijf hier scherp op en voer eventueel veranderingen door. Wellicht dat het personeel hier in beginsel even aan moet wennen, maar uiteindelijk zullen zij weinig van deze veranderingen daadwerkelijk verschil ondervinden. En uiteindelijk heeft iedereen er baat bij dat de balans van een bedrijf aan het einde van het jaar positief uitvalt.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie