Hét ondernemersnieuws van de week

Hét ondernemersnieuws van de week

Redactie Baaz

Theresa May hield opnieuw een stemming over de Brexit, de prijzen van de Mercedes-Benz CLA werden bekend en Intertoys maakt definitief een doorstart. Er gebeurde afgelopen week weer veel in ondernemersland; op baaz.nl kun je het ondernemersnieuws op de voet volgen. We sommen de vijf grootste nieuwsfeiten nog maar eens op.

1. Brexit

De Brexit is momenteel misschien wel de grootste angst voor ondernemers. Want wat gaat er gebeuren als de Britten definitief uit de Europese Unie stappen? Wij vatten de huidige status van de Brexit in dit artikel samen.

2. Mercedes-Benz CLA

De Autosalon van Genève 2019 is in volle gang; er valt genoeg prachtigs te aanschouwen op de beursvloer. Eén van de wagens die te bewonderen zijn, is de nieuwste Mercedes-Benz CLA. Inmiddels heeft Mercedes de prijslijst vrijgegeven. De auto heeft een vanafprijs van € 37.466,-.

3. Intertoys maakt definitieve doorstart

Intertoys blijft bestaan. De speelgoedketen wordt voor een groot deel overgenomen en is dus deels gered. De Portugese speelgoedspecialist Green Swan is de naam achter de doorstart. Het bedrijf neemt zo’n 120 winkels over. 

4. Roken onder werktijd

Op veel werkvloeren komt het voor: roken onder werktijd. Maar, het roken wordt in Nederland steeds meer een taboe. Kan een baas zijn werknemers verbieden om te roken tijdens werktijd?

5. Sluiting Amsterdamse Hemwegcentrale

Ongeveer tweehonderd mensen gaan hun baan verliezen vanwege het vervroegd sluiten van de Hemwegcentrale in Amsterdam. Volgens de Minister van klimaat, Eric Wiebes, ligt er een ordentelijk sociaal plan klaar voor de werknemers. Wiebes noemt het banenverlies slecht nieuws.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie