Intertoys maakt definitieve doorstart

Intertoys maakt definitieve doorstart

Redactie Baaz

Intertoys blijft bestaan. De speelgoedketen wordt voor een groot deel overgenomen en is dus deels gered.

LEES OOK: Mogelijke doorstart voor Intertoys

De Portugese speelgoedspecialist Green Swan is de naam achter de doorstart. Het bedrijf neemt zo’n 120 winkels over. Dat waren er 286, maar daarnaast zijn er nog circa honderd franchisewinkels welke ook allemaal openblijven. De overname van Green Swan zorgt ervoor dat er tussen de 1000 en 1500 banen behouden blijven. Dat is minder dan de helft van het aantal nu bestaande banen. 

Intertoys franchisenemers

In de komende weken wordt bepaald met hoeveel winkels en medewerkers Intertoys verdergaat. Van 91 vestegingen is al duidelijk dat zijn uiterlijk per half mei zullen moeten sluiten. In die winkels start vanaf zaterdag de leegverkoop. Intertoys bekijkt de komende tijd welke winkels nog meer in aanmerking komen om overgenomen te worden. Daarbij is de speelgoedketen afhankelijk onder andere verhuurders, huurcontracten en of er franchisers zijn die een vesteging over willen nemen. 

Het is voor Green Swan niet de eerste overname. Eerder namen zij al Maxi Toys, Roys ‘R’ Us en de Belgische Bart Smit winkels over. Het bedrijf geldt als de grootste speelgoedspecialist van Europa en is actief in Spanje, Portugal, België, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Met de overname van Intertoys wordt Green Swan dus ook actief in Nederland. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie