EVBox Livo ontvangt Red Dot Product Design Award 2023
EVBox Livo ontvangt Red Dot Product Design Award 2023

EVBox Livo ontvangt Red Dot Product Design Award 2023

Redactie Baaz

De EVBox Livo is onze nieuwste generatie thuislader. Het laadstation is internationaal erkend in de categorie voertuig accessoires van de Red Dot Product Design Awards. Red Dot is een prestigieus internationale prijs voor design en kwaliteit.

Bekroonde productontwerp 

De Red Dot Award is een jaarlijkse internationale ontwerpcompetitie die gespecialiseerd is in het productontwerp, communicatieontwerp en ontwerpconcepten. Het winnen van een Red Dot Award is een teken van internationaal prestige omdat het een van de meest gewaardeerde designprijzen is. In 2023 werden in de Red Dot Product Design Award competitie inzendingen uit 60 landen ingediend en beoordeeld in 51 wedstrijdcategorieën. Elk jaar kiest de internationale jury de winnende producten op basis van esthetiek, functionaliteit en innovatie.

 

De combinatie van esthetiek en functionaliteit 

EVBox heeft samengewerkt met het strategisch ontwerp- en innovatiebureau VanBerlo om een gebruiksvriendelijk ontwerp van laadstations voor EV-rijders te maken. De EVBox Livo combineert design en functionaliteit en valt op door zijn strakke zwarte honingraat-textuur behuizing en duidelijke gebruikersinterface. Bovendien is de EVBox Livo speciaal ontworpen voor mensen die een nauwere relatie met het product hebben, zoals installateurs. De EVBox Livo is daarnaast gemaakt met Makrolon® RE, een duurzaam alternatief voor plastic. 

"Bij EVBox geven we prioriteit aan het brengen van de nieuwste technologie naar de EV-industrie door middel van onze originele ontwerpen. Voor de EVBox Livo hebben we samen met onze ingenieurs en ontwerpers hard gewerkt om een slim en krachtig ontworpen laadstation voor thuis te creëren. Het winnen van de Red Dot Product Design Award is een erkenning van onze toewijding aan kwaliteitsgerichte producten voor EV-rijders." - Maurice van Riek (CTO bij EVBox)

"Het is een lonende ervaring geweest om met EVBox samen te werken om het EVBox Livo laadstation te creëren. We hebben ons onderzoek naar de hele productverkoop- en stakeholdersketen gecombineerd met de vastgestelde merkrichtlijnen als basis voor het ontwerpen van deze nieuwe generatie EVBox laders. Door ons diepgaand inzicht in de behoeften van alle stakeholders, inclusief productiekosten en uptime, hebben we gezorgd voor een zeer commercieel en betrouwbaar ontwerp dat gemakkelijk aan te passen (zonder hercertificering), te installeren, te gebruiken, te onderhouden, te repareren en te recyclen is. Het VanBerlo team is trots om te zien dat onze ambitie om een betere toekomst voor de mens, de planeet en bedrijven mogelijk te maken, wordt beloond met een RedDot Award. Het ontwerpen van dit product met een duurzame impact en met het oog op de toekomst is iets waar we altijd naar streven." - VanBerlo Team

 

*Opmerking: Makrolon® RE is een handelsmerk van Covestro Group.

 

LEES OOK: Getekend voor succes: Opel Astra wint Red Dot Award 2023

LEES OOK: TCL wint Red Dot Awards: Product Design 2022 voor nieuwste Mini LED TV's en Soundbars

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie