Innovatieve meegroeifiets Vici wint Red Dot Award 2023

Innovatieve meegroeifiets Vici wint Red Dot Award 2023

Redactie Baaz

Eerste Product Design award voor Nederlandse kinderfiets ooit

Nog geen jaar op de markt en nu al een prestigieuze, internationale prijs mogen ontvangen. Dat gebeurt nu Vici, de 3-in-1 meegroeifiets die kinderen tussen de 1 en 5 jaar sneller, veiliger en prettiger leert fietsen. Vici heeft een slim en lichtgewicht design en groeit moeiteloos met kinderen mee, waardoor fietsen met zijwielen kan worden overgeslagen. In een wereld waarin duurzaamheid en gemak steeds meer hand in hand gaan, biedt Vici met jarenlang veilig fietsplezier een oplossing aan groeiende kinderen en hun ouders. Dat Vici nu de Red Dot Award 2023 voor Product Design wint, betekent dat de fiets esthetisch aantrekkelijk, functioneel, slim en innovatief is, maar bovenal een uitstekend ontwerp heeft.


Mark Nijenmanting, één van de initiatiefnemers van Vici, zegt over de prijs: “Meer dan trots zijn wij, samen met productontwikkelaar Dynteq, op deze eerste award voor Vici. De Vici Meegroeifiets is nog geen jaar op de markt en dan al zo’n keurmerk krijgen. Uiteraard merken wij ook de toegevoegde waarde van de fiets qua duurzaamheid, veiligheid en ontwerp via onze enthousiaste klanten, maar het is extra bijzonder en steunend dat een internationale organisatie als Red Dot de Product Design Award toekent aan onze meegroeifiets”.

Van stappen naar trappen


De Vici is een loopfiets die in één makkelijke draai kan worden aangepast van lage, naar hoge loopfiets (door het frame om te draaien) en daarna naar trapfiets (door de trapmodule te bevestigen). Kinderen maken hierdoor op hun vertrouwde fiets eenvoudig een volgende stap en leren sneller fietsen. Vici groeit niet alleen met het kind mee, maar dezelfde fiets en materialen zorgen er ook voor dat kinderen
met meer vertrouwen de stappen tot fietsen doorlopen, waardoor ze fietsen met zijwielen zelfs kunnen overslaan.

In deze korte animatie is het innovatieve concept 'van stappen naar trappen' eenvoudig visueel gemaakt:  https://youtu.be/_un6VbhNpfM . Meer informatie is te vinden op www.vici.bike .

 

Lees ook: Nederlandse designstadsfiets gaat global

Lees ook: Dit is SLADDA, de fiets van IKEA

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie