Bezoek aan Google 'Climate' Camp met privéjets. Hypocriet of niet?

MVO
Aimée van Vuuren
Elk jaar organiseert Google een conferentie genaamd Google Camp, waar filmsterren, bekende mensen en politici naar toe komen in hoop samen te werken om een verandering op wereldschaal te bewerkstelligen. Het thema verandert elk jaar, dit jaar: klimaatverandering. Heel opmerkelijk was dan ook dat veel bezoekers aankwamen in een privéjet.

Google Camp

Het personeel moet geheimhoudingsovereenkomsten ondertekenen zodat alles wat er besproken wordt, niet naar buiten komt. Als we kijken naar de bezoekers van de conferentie valt er te concluderen dat de conferentie te maken heeft met de opwarming van de aarde. Leonardo DiCaprio heeft bijvoorbeeld zijn eigen stichting voor klimaatverandering en Barack Obama sprak openlijk over de milieuproblemen.

De grootse aankomst van veel bezoekers van het Google Camp trekt dan ook veel aandacht. Op het vliegveld van Palermo worden er in totaal 114 privévliegtuigen verwacht. Andere bezoekers komen per superjacht naar de conferentie. 

LEES OOK: Hoe Google Attribution marketing inzichtelijk maken

Hypocriete actie of niet?

Aan de ene kant kan je stellen dat het een onethische manier is om een conferentie over klimaatverandering bij te wonen als je met het vliegtuig of boot gaat reizen. Het privévliegtuig vervoert maar een aantal mensen terwijl het dezelfde hoeveelheid CO2 uitstoot als een personenvliegtuig. Niet bepaald milieuvriendelijk.

Aan de andere kant is het erg belangrijk om bewustzijn te creëren rond dit probleem. Het is een stap in de goede richting om een belangrijk evenement te richten op klimaatverandering. De grootse aankomst bij het klimaatkamp heeft daarnaast ook het effect dat er meer aandacht komt voor het evenement en de thema’s eromheen.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aiméevan Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAimée