Google Workspace integreert Stripe om bedrijven te helpen betalingen te accepteren in Google Agenda

Google Workspace integreert Stripe om bedrijven te helpen betalingen te accepteren in Google Agenda

Redactie Baaz

SAN FRANCISCO-Stripe, een financieel infrastructuurplatform voor bedrijven, kondigde vandaag een samenwerking aan met Google Workspace om betaalde afspraken te kunnen verwerken in Google Agenda. De nieuwe functie, die is gebouwd op Stripe Connect en Stripe Checkout, stelt klanten in staat direct te betalen voor een afspraak in Google Agenda.

"Stripe maakt het heel eenvoudig om betalingen rechtstreeks vanuit Google Agenda te ontvangen, zodat klanten binnen enkele seconden afspraken kunnen plaatsen en betalingen kunnen doen", zegt Ilya Brown, vice president product management bij Google Workspace.

Met deze nieuwe functie kunnen bedrijven hun Stripe-account aan Google Workspace koppelen, vooraf tarieven instellen en vervolgens hun klanten de mogelijkheid bieden om een reservering te maken en direct  te betalen voor de afspraak in Google Agenda. 

Klanten bezoeken de reserveringspagina, kiezen een gewenste tijd en voeren hun betalingsgegevens in. Bedrijven kunnen de toegang tot een afspraak blokkeren totdat de betaling is voldaan via de pagina waarop de afspraak is geboekt.

"Afspraken maken en betalen zo eenvoudig maken voor klanten betekent minder administratief gedoe en meer omzet voor bedrijven", zegt Mike Clayville, Chief Revenue Officer bij Stripe.

Meer dan 100 optimalisaties voor betalingen

Met Stripe Checkout biedt Google Workspace bedrijven die betalingen accepteren via Google Agenda een sterk geoptimaliseerd checkout-formulier. Stripe Checkout is ontworpen om fricties bij betalingen te voorkomen en biedt toegang tot meer dan 40 betalingsmethoden. Stripe kondigde onlangs de resultaten aan van een onderzoek waarin werd aangetoond dat bedrijven die Stripe's nieuwste optimalisaties voor het afrekenen gebruiken maar liefst 10,5% meer omzet boekten.

In de komende weken worden betaalde reserveringen voor afspraken wereldwijd uitgerold naar een geselecteerde groep Workspace-abonnees.

 

LEES OOK: BEERWULF met nieuwe online betaalmethoden

LEES OOK: Een volledig elektrische LOTUS die je online kunt samenstellen én veilig betalen

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie