Met deze 3 tips verschijn jij hoger in Google!

Met deze 3 tips verschijn jij hoger in Google!

Redactie Baaz

Als jij een product of dienst aanbiedt, dan is de kans groot dat jouw klanten je via Google vinden. Je verschijnt daarom ook liever op de eerste resultaten pagina dan op de tweede. De positie die je inneemt op de zoekresultatenpagina heeft te maken met verschillende factoren. Helaas is het makkelijker gezegd dan gedaan om te stijgen in Google. Maar geen zorgen! In deze blog bespreken we al drie belangrijke factoren met jullie!

Maak gebruik van de goede zoekwoorden

Een goede website staat vaak gevuld met buttons, afbeeldingen en veel tekst. En die teksten zijn belangrijker dan je denkt als het gaat om stijgen in Google. Zo moet er bijvoorbeeld relevante informatie instaan, het moet origineel zijn en je moet de juiste zoekwoorden gebruiken. Voor je klakkeloos begint met het optimaliseren van de teksten op je website, is het natuurlijk wel handig om te weten welke zoekwoorden nou eigenlijk relevant zijn voor jouw organisatie. Dit noemen we ook wel zoekwoordenonderzoek. Aan de hand van de onderzoek komen er woorden naar voren die jij weer in je teksten verwerkt. Let wel op, Google heeft het direct door als jij een zoekwoord bij wijze van spreken 30 keer in een redelijk korte tekst terug laat komen en filtert jouw pagina dan uit de resultatenlijst. Zoek dus naar de juiste balans.

Zorg voor een snelle website

Soms zie je websites helemaal vol staan met leuke afbeeldingen, video’s en noem maar op, maar dat is vaak niet heel positief als je hoger wil verschijnen in de Google zoekresultaten. De reden daarvoor is dat je website vaak trager wordt van dat soort content. Google is hard opzoek naar websites die erg gebruiksvriendelijk zijn. Dat is natuurlijk niet het geval als je een aantal seconden moet wachten voor een webpagina is geladen. Je merkt misschien zelf ook wel dat je een website verlaat als je net te lang moet wachten. Daarom is een snelle website van groot belang.

Focus niet alleen op grote schermen

Mobiele telefoons zijn populairder dan ooit en niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Ook Google is het daarmee eens en daarom is het goed om je website ook gebruiksvriendelijk te maken voor mobiele gebruikers. Google zal dit herkennen en je daarvoor belonen met een hoger plekje in de zoekresultaten. Niet alleen voor Google is dit gunstig, je kunt er namelijk ook meer omzet mee maken. Veel mensen kiezen ervoor om een digital agency in de schakelen om te zorgen dat ze hoger in Google verschijnen. Dat kan slim zijn omdat daar specialisten werken die precies weten hoe ze te werk moeten gaan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie