Waarom een congres of event organiseren zakelijk voordeel oplevert

Waarom een congres of event organiseren zakelijk voordeel oplevert

Redactie Baaz

Wanneer je als ondernemer een nieuwe bron zoekt om leads aan te boren, dan is het de moeite waard om eens over het organiseren van een congres of event na te denken. Hier kan je namelijk op allerlei manieren voordelen van hebben. Verdiep je in zaalverhuur en in catering, zodat je de basis hebt gelegd. Verdiep je vervolgens in het thema van je zakelijke evenement. Daaruit kan dan het nodige voortvloeien wanneer je het goed aanpakt. Doe daar dan direct je voordeel mee.

Het vergroten van het netwerk

Het eerste voordeel van een congres of evenement is natuurlijk duidelijk. Of je het nu zelf organiseert of niet, er zullen altijd mensen in jouw branche of die verwant zijn aan jouw branche op af komen. Dat betekent dus ook dat dit de uitgelezen mogelijkheid is om jouw netwerk te vergroten. Op die manier kan je bijvoorbeeld nieuwe klanten werven, maar kan je ook in contact komen met concurrenten of collega’s waar je dan weer mee kan samenwerken. In dat opzicht kan het nieuwe werk dus van meerdere kanten op je af komen als je het goed aanpakt.

Nieuwe kennis opdoen

Een ander voordeel van een congres of evenement is dat het je de mogelijkheid biedt om nieuwe kennis op te doen. Wanneer je op de congreslocatie komt, zal je ontdekken dat er van alles in beweging is in jouw markt. Dit kunnen ook ontwikkelingen zijn die je zelf helemaal nog niet bent tegengekomen. Het is dan fijn om er in deze ongedwongen sfeer voor het eerst kennis mee te maken. Op die manier kan je dus ook het nodige leren. Dit kan dan weer zijn waarde hebben wanneer je dit meeneemt terug de werkvloer op.

Andere blik op zaken

Een voordeel van een evenement dat gerelateerd is aan werk is dat het ook een andere blik op zaken werpt. Wanneer je altijd op de werkvloer bent, dan bestaat de kans dat je alleen maar in je eigen bubbel blijft zitten. Daardoor kan het best weleens zo zijn dat je vast komt te zitten en de groei eruit gaat. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want ondernemen is ook groeien. Door het ook eens op een andere manier te bekijken en andere indrukken op te doen, of zelfs in een andere omgeving te zijn, is er veel te bereiken op dit gebied.

Iets leuks kunnen bieden

Tot slot is het ook fijn om leuke dingen te doen. Wanneer jij degene bent die het congres of evenement organiseert, dan kan je dus ook eens iets leuks bieden aan al die vakgenoten waarvan je weet dat ze net zo hard werken als jij. In dat opzicht is het bijvoorbeeld een idee om het evenement ook gratis te maken. Daarmee maak je het alleen maar aantrekkelijker om te komen. Al is het natuurlijk wel ook belangrijk dat jouw event een goed programma heeft. Daar moet dan vooral ook zakelijk voordeel uit te halen zijn op manieren zoals we hiervoor al hebben besproken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie