Arbeidskrapte grootste thema tijdens WFM Congres 2022

Arbeidskrapte grootste thema tijdens WFM Congres 2022

Redactie Baaz

12 mei a.s. vindt na twee jaar afwezigheid de twaalfde editie van het PlanMen WFM Congres plaats, het grootste congres over workforce management, oftewel de slimme inzet van personeel. Onder de 28 presentaties en workshops is het thema arbeidskrapte en duurzame inzetbaarheid het sterkst vertegenwoordigd.

Het aantal onvervulbare vacatures is naar schatting momenteel bijna 20%. In vrijwel alle branches zijn er tekorten. Het aantal zeer krappe beroepen (15-50% onvervulbaar) is toegenomen tot om en nabij een derde van alle beroepen. Er wordt volop ingezet op arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Helaas met weinig succes, de vijver is leeg.

Om als organisatie productie- en/of kwaliteitsdoelstellingen te kunnen realiseren en de continuïteit te waarborgen, is een omslag nodig waarbij wordt ingezet op duurzame inzet van personeel. Kennis en kunde zijn nu schaarse bronnen die selectief moeten worden ingezet.

Tijdens het PlanMen WFM Congres spreken gerenommeerde sprekers over hun ervaringen en wordt het gesprek aangegaan over mogelijke oplossingen.

Keynotes

Tijdens de 12e editie van het PlanMen WFM congres zijn er veel inspirerende sprekers waaronder:

  • Kjeld Aij, Directeur Erasmus MC
  • Julius de Jong, Director Finance & Control Cygnific (KLM)
  • Rick Nillesen, principal advisor Randstad Nederland
  • Kwin Woerdeman, manager competence center ERP Prorail
  • Wencke Ester-Lorber, directeur Great Place to Work
  • Bart Schouten, product owner UMC Utrecht
  • Jaap Jongejan, directeur SBI Formaat

Een waar congrestival

Eén van de kernwaarden van PlanMen is “beleven”. Kennisoverdracht is alleen effectief indien zintuigen worden geprikkeld. Het WFM Congres vindt daarom plaats in een festivalsfeer. Het is een ontmoetingsplaats waar kennis, entertainment en goed eten en drinken samen komen.

Over het WFM Congres

Aan het congres nemen deelnemers uit allerlei branches deel. Planners, HR-managers, finance managers en directies komen samen om te praten over de personeelskrapte, de grootste uitdaging van de komende 15 jaar.

Het congres vindt plaats op Landgoed Zonheuvel te Doorn, de inspirerende thuishaven van PlanMen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.wfmcongres.nl/programma

Over PlanMen

PlanMen Nederland B.V. (Doorn, 105 collega’s, opgericht in 2007) is marktleider in planning en workforce management (WFM). PlanMen biedt interim-professionals, consultancy, outsourcingsdiensten en software op het gebied van personeelsplanning en WFM. Dit doet ze voor haar focusmarkten zorg, overheid en klantcontact.

PlanMen ontwikkelde i.s.m. Nyenrode Business University de Planningsschijf van Zes© en het Volwassenheidsmodel©. Planmen organiseert jaarlijks het WFM Congres voor planners, HR en Finance en is de drijvende kracht achter de uitreiking van de WFM Awards.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie