People Centric IT stelt de IT-gebruiker centraal

People Centric IT stelt de IT-gebruiker centraal

Redactie Baaz

Ingeborg Bosch, congresmanager bij Heliview, vertelt over de toekomst van de digitale werkplek en het 'People Centric IT Congres' - een evenement dat, zoals de naam doet vermoeden, de IT-gebruiker centraal stelt.

'Het is een open deur: met goede IT-oplossingen kan een organisatie productiviteit van medewerkers verhogen en zodoende, bijvoorbeeld kosten besparen. De grootste uitdaging is echter dat IT-besluitvormers om komen in het werk', vangt Bosch aan. 'Ze jongleren met nieuwe digitale initiatieven en aanpassingen naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgevingen, terwijl ze daarnaast moeten proberen om bestaande systemen en processen te laten presteren.'

Zij vervolgt. 'Op 13 november 2018 organiseert Heliview, in samenwerking met diverse partners, de tweede editie van het People Centric IT Congres. Een strategisch congres over het inrichten van de digitale werkplek van de toekomst. Met dit congres willen we IT-besluitvormers informeren over de diverse mogelijkheden die er voor zorgen om de IT-gebruiker centraal te stellen en productief, veilig en naar volle tevredenheid te laten (samen)werken. Ik hoop dat deelnemers, door één dag te investeren, de juiste beslissingen kunnen maken en tijd overhouden om IT (weer) in te zetten als business enabler.'

People Centric IT

Er is een inspirerend en waardevol programma samengesteld. Zo is er een praktijkcase van Starbucks Coffee over hoe zij tevreden IT-gebruikers omzetten in verbeterde bedrijfsprestaties en klanttevredenheid. De innovatiemanager van Defensie vertelt over het toepassen van Augmented Reality en trendwatcher Jarno Duursma, bekend van tv, inspireert de deelnemers met een bevlogen sessie over de toekomst van werk, waarin science fiction plausibel wordt.

De grote vier

'People Centric IT stelt de productiviteit en gebruikservaring van de IT-gebruiker centraal. Samen met de programmacommissie hebben we vier thema’s gedefinieerd die wat ons betreft van belang zijn bij het inrichten van een ‘People Centric’ werkplek. In het programma wordt in ieder geval aan deze vier thema’s aandacht besteed', leidt Bosch in, met doeling op de onderstaande vier hoofdpunten.

1. Werkplek Strategie

Als organisatie is het belangrijk om een strategie te hebben over het inrichten van de digitale werkplek. Sessies binnen dit thema geven deelnemers handvatten om hun eigen strategie te bepalen en keuzes te maken over de in te zetten technieken. Uitganspunt is daarbij: Hoe richten organisaties de IT-omgeving zo in, waardoor IT weer een business enabler wordt? Onderwerpen die binnen dit thema worden behandeld zijn: desktop virtualisatie, organisatiestructuur, kostenbesparingen, flexibiliteit.

2. Optimale User Experience

Medewerkers willen dat IT hen helpt in plaats van hen frustreert. Met een optimale user experience zorg je er als organisatie voor dat je bedrijf weer vooruit komt en weer kan focussen op de core business van het bedrijf. Onderwerpen die binnen dit thema worden behandeld zijn: tools om optimaal te kunnen samenwerken en Self Service portalen.

3. Innovaties

Welke innovatieve technieken zijn er om de IT-gebruiker centraal te stellen? Denk aan nieuwe technieken als AI, AR, Robotics en IoT, maar ook krijgen deelnemers tips om de werkplek vanaf nu zo in te richten dat deze toekomstbestendig zijn, flexibel meebewegen met de organisatie en geschikt zijn voor devices die we nog niet eens kennen. 

4. Security

Hoe zorgen organisaties ervoor dat hun medewerkers altijd en overal veilig kunnen werken? Omdat we tijdens dit congres de medewerker centraal stellen, zal binnen dit thema worden ingegaan op: Security Awareness en het voorkomen van bijvoorbeeld Shadow IT.

Ben jij een gamechanger?

Door deel te nemen aan het congres ‘People Centric IT’ zijn IT-besluitvormers in één dag op de hoogte van de diverse mogelijkheden die er voor zorgen dat de IT-gebruiker centraal staat. De IT-gebruiker weer productief, veilig en naar volle tevredenheid laten (samen)werken. Ben je of wordt je een gamechanger als het aankomt op het inrichten van de optimale werkplek van de toekomst? Dan ziet Heliview je graag terug op dinsdag 13 november om jouw kennis en ervaringen te delen met collega’s uit het werkveld.

Meld je hier aan en we zien je op 13 november in het Feijenoord stadion. 

Deelnemers die zich vóór 19 oktober voor People Centric IT Congres inschrijven, maken kans op 2 kaarten per inschrijving voor de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk op vrijdag 16 november 2018 in Stadion Feijenoord.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie