Volle zalen: de beste strategie voor een uitverkocht event

Volle zalen: de beste strategie voor een uitverkocht event

Redactie Baaz
Het aanbod van seminars, congressen, concerten, theatervoorstellingen en andere events is overweldigend. De strijd om de bezoeker is moordend. Events met grote namen zijn doorgaans snel uitverkocht, maar hoe krijg je een zaal vol als je je als organisator richt op een minder groot publiek of een specifiek thema? Organisator Hans Groen vond het daarom de hoogste tijd voor het eerste boek over ‘butts in seats’ en schreef het boek Volle zalen - De beste strategie voor een uitverkocht event.

Seminars

Iedereen die een seminar, voorstelling of masterclass organiseert, wil een volle zaal, maar niemand weet hoe je dat precies voor elkaar krijgt. Hans Groen organiseert sinds 1986 seminars en richtte in 1991 Focus Conferences op. Hij organiseerde events met autoriteiten als Philip Kotler, Michael Porter, Stephen Covey, Tom Peters, John Cleese en Johan Cruijff. Met dit boek stapt hij uit zijn comfortzone, aangezien hij normaal andere het podium geeft.

Succesformule

In Volle zalen deelt Hans Groen zijn succesformule, waarbij alle factoren die van invloed zijn aan bod komen: van de programmering, het spelen met de prijs, de keuze voor de sprekers, maar ook een briljant idee, de juiste locatie en uitstekende promotie. Bovendien heeft hij het boek verrijkt met de ervaringen, ideeën en tips van 25 kopstukken uit de wereld van seminars, film, theater en pop. Zo bevat het boek cases van o.a. Soldaat van Oranje – De Musical, het seminar MBA in één dag, de musical De Marathon, de Johan Cruijfseminars, TEDx, André Rieu en een kijkje achter de schermen van het Forward Thinking Leadership Seminar met president Obama.

Over Hans Groen

Hans Groen is al ruim 30 jaar organisator van zakelijke events. Hij heeft meer dan 300 evenementen op zijn naam staan met sprekers als Michael Porter, Tom Peters, Jack Welch, Deepak Chopra, Stephen Covey, John Cleese, de Dalai Lama en Johan Cruijff. Tegenwoordig organiseert hij theatercolleges: kennisbites in het theater. Zie ook: volle-zalen.nl.

Uitvoering: paperback
Omvang: 224 pagina’s
Auteur: Hans Groen
ISBN: 9789089654472
Prijs: € 29,99
Verschijnt: 30 mei 2019

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie