Takeaway merkt flinke stijging

Takeaway merkt flinke stijging

Redactie Baaz
Het moederbedrijf van thuisbezorgd, takeaway.com, heeft in het derde kwartaal van het jaar een flinke stijging gezien in het aantal bestellingen.

Stijging bestellingen

Het totale aantal verwerkte bestellingen is 41,6 miljoen wat in vergelijking met het begin van het jaar een stijging van 87 procent betekent. Tot en met het einde van september werden dit jaar in totaal 112,6 miljoen bestellingen geplaatst via Thuisbezorgd.nl. Dit is een stijging van 64 procent ten opzichte van vorig jaar.

Winst

Topman Jitse Groen meldt in een persbericht dat het bedrijf voor het eerst winstgevend is in Nederland en Duitsland, de twee grootste markten. Er is overigens nog geen rekening gehouden met belastingen, rentekosten en afschrijvingen bij dit bedrag.

LEES OOK: Takeaway en Just Eat fuseren

Fusie tussen Takeaway en Just Eat

Veder meldt takeaway.com dat de aangekondigde fusie met Britse bedrijf Just Eat uit dit jaar wordt afgerond.  De overeenkomst heeft een waarde van ongeveer 5,6 miljard euro. Opgeteld werden bij Just Eat en TakeAway vorig jaar 360 miljoen bestellingen gedaan met een waarde van 7,3 miljard euro.

De huidige aandeelhouders van Just Eat krijgen een meerderheid van 52,2 procent. De huidige aandeelhouders van Takeaway krijgen 47,8 procent. Het bedrijf dat Just Eat Takeaway.com N.V. gaat heten, zal geleid worden door Jitse Groen, oprichter van Takeaway.com. Aandeelhouders van beide bedrijven moeten nog akkoord geven. In december houdt Takeaway.com een speciale vergadering hiervoor.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie