Fusie Thuisbezorgd en Just Eat zorgt voor grootste bestelsite

Fusie Thuisbezorgd en Just Eat zorgt voor grootste bestelsite

Redactie Baaz
Gaat het fusieplan van TakeAway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd en het Britse Just Eat door, dan ontstaat één van de grootste bestelsites ter wereld. Wat kansen betreft zou de giga-onderneming van € 5,6 miljard per jaar weinig overlaten voor kleinere scale- en start-ups.

Topman Thuisbezorgd

Jitse Groen heeft de leiding bij de onderhandelingen over de fusie van de bedrijven. De ondernemer richtte in 2000 Thuisbezorgd.nl op. In het begin verliep dit wat moeizaam vanwege beperkte internetmogelijkheden en inbelverbinding. Sinds 2003, met de komst van breedbandinternet, groeit het bedrijf met reuzensprongen. Vanwege internationale interesse nam Groen de domeinnaam TakeAway.com aan. Mocht het bedrijf nu fuseren met Just Eat, dan verdubbelt zijn waarde.

LEES OOK: Nieuw systeem Thuisbezorgd: restaurants kunnen positie kopen

Aanwezige concurrentie

Zelfstandige restaurants of foodketens die geen bindingen hebben met Thuisbezorgd kunnen het door een fusie lastiger krijgen. Ook bezorgend personeel komt onder druk te staan:  naarmate concurrenten verdwijnen, wordt hun onderhandelingspositie kleiner. 

De voorgenomen fusie zal veel aandacht krijgen van overheden en toezichthouders zoals Koninklijke Horeca Nederland (KHN), een branchevereniging die 20.000 horecaondernemers vertegenwoordigt en beschermt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie