Takeaway en Just Eat fuseren

Takeaway en Just Eat fuseren

Redactie Baaz

Takeaway en Just Eat hebben een akkoord bereikt over een fusie tussen de twee bedrijven. Dat maken de organisaties vandaag bekend.

Akkoord Takeaway en Just Eat

Eerder bereikten beide bedrijven al een principeakkoord. Het definitieve akkoord betekent een ogenschijnlijk belangrijke verandering in de markt van maaltijdbezorging. Het akkoord zorgt er namelijk voor dat Takeaway en Just Eat samen een van de grootste maaltijdbezorgingsbedrijven in Nederland worden. 

Marktleider

Het bedrijf zal naar verluidt Just Eat Takeaway.com N.V. gaan heten en marktleider zijn in landen als Nederland, Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De fusie zal zorgen voor een groot bereik, zeker als we kijken naar de huidige klanten van Takeaway en Just Eat. Samen kwamen de bedrijven uit op 360 miljoen orders, wat neerkomt op 7,3 miljard euro.

LEES OOK: Fusie Thuisbezorgd en Just Eat zorgt voor grootste bestelsite

Hoofdkantoor Just Eat Takeaway N.V.

Het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway N.V. zal in Amsterdam komen, de beursnotering in Londen. De aandeelhouders van Just Eat krijgen een meerderheid in het belang, namelijk 52,2 procent. Het overige percentage is logischerwijs voor Takeaway. Leider zal hoogstwaarschijnlijk Jitse Groen zijn, die Takeaway vanaf de grond opbouwde.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie