Nederlands bedrijf bestormt Europese e-learning markt met nieuw platform REDUCATE_

Nederlands bedrijf bestormt Europese e-learning markt met nieuw platform REDUCATE_

Redactie Baaz

Het Nederlandse e-learning bedrijf E-WISE slaat de handen ineen met het Deense Blueprint Learning en gaat verder onder de nieuwe naam REDUCATE_. Daarmee geeft het verder gestalte aan de strategie om buiten Nederland te groeien. E-WISE was 25 jaar geleden het eerste bedrijf in Europa dat zich actief heeft toegelegd op online verplichte nascholing voor professionals. Door de fusie is REDUCATE_ meteen ook het grootste platform op deze Europese e-learning markt en het zal deze positie de komende jaren naar verwachting verder uitbouwen.

De Europese markt voor online nascholing voor professionals groeit in een rap tempo. Inmiddels vertegenwoordigt deze markt een totale jaarlijkse waarde van meer dan vijf miljard euro. “Ik schat dat die totale waarde tot twintig miljard in 2030 gaat oplopen”, vertelt E-WISE oprichter Hans van Veggel. “Ons platform gaat daar een belangrijke rol in spelen.”

REDUCATE_ biedt onder andere online nascholing voor professionals aan in de medische-, financiële-, juridische- en onderwijssector door heel Europa. Door de Nederlands-Deense samenkomst groeit het platform in één klap naar 100.000 dagelijkse gebruikers op abonnementsbasis. Verwachting en ambitie is om het aantal gebruikers door internationale expansie snel verder op te laten lopen naar 500.000.

Duidelijk stempel drukken op Europa

Van Veggel ziet de stap van E-WISE als het begin van een revolutie met betrekking tot e-learning in Europa. “We waren het eerste bedrijf in e-learning voor verplichte nascholing van professionals in Nederland en zijn erin geslaagd om over landsgrenzen uit te breiden. Het stopt niet bij deze samenwerking. We zijn van plan om in de komende maanden en jaren in heel Europa veel meer grote platforms voor e-learning aan te laten sluiten.”

Merge & Build

Via een zogenoemde 'Merge and Build'-strategie heeft REDUCATE_ de ambitie om snel uit te groeien tot een pan-Europees platform. De strategie is niet primair om bedrijven te kopen, maar samen op te gaan in een groter geheel en ze daarin samen te laten werken. “Plan is om via het platform kennis en kapitaal aan te reiken om op te schalen, zowel binnen als buiten de bestaande doelgroepen”, vertelt Van Veggel. “Eén van de belangrijkste elementen van deze opzet is dat ondernemers de dagelijkse leiding in handen blijven houden. Zij kennen namelijk hun lokale markt het best en weten daarom beter wat ze moeten doen om hun markt en klanten kundig te bedienen.”

Vruchten plukken van kennisdeling

Oprichter van Blueprint Learning Jens Bang Liebst is enthousiast over die kennisdeling en plukt er al vruchten van. "Dankzij de kennis van onze nieuwe Nederlandse partner zijn we momenteel bezig nascholing voor tandartsen op te zetten. We boren dus direct een nieuwe doelgroep aan en hebben er het volste vertrouwen in dat we dat de komende tijd steeds vaker, in steeds meer markten gaan doen.”

Over E-WISE

E-WISE is 25 jaar geleden opgericht door Hans van Veggel om verplichte nascholing voor professionals online aan te bieden. E-WISE was het eerste bedrijf in Europa dat geaccrediteerde online nascholing aanbood. Vanwege het succes breidde het bedrijf haar cursusaanbod uit naar sectoren als de medische-, financiële-, juridische- en onderwijssector met een abonnementenmodel ('Education as a Service'). Professionals uit 25 doelgroepen kunnen nu elke dag kiezen uit meer dan 1.200 verschillende cursussen. E-WISE heeft haar hoofdkantoor in Utrecht, telt meer dan 90 werknemers en is marktleider in haar doelgroepen in Nederland. E-WISE is al jarenlang FD-Gazelle, scoort steeds in de top van de Main Software Top50 en MT/Sprout SaaS Top100.

Over Blueprint Learning

Blueprint Learning is marktleider in Denemarken op het gebied van online nascholing voor professionals in de juridische en financiële sector. Blueprint Learning biedt onbeperkte toegang op abonnementsbasis in momenteel drie verticale merken en klanten kunnen kiezen uit in totaal meer dan 600 cursussen. Blueprint Learning is gevestigd in Kopenhagen, heeft 25 toegewijde medewerkers en groeit hard. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Kristian Madsen, Daniel Friis, Peter Fredslund en Jens Bang Liebst.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie