oplossing tekort in technische sector!

oplossing tekort in technische sector!

Redactie Baaz

De technische sector worstelt al jaren met een zorgwekkend gebrek aan personeel. Er zijn maar weinig technische bedrijven die niet kampen met deze gevolgen.

 

Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om een uitzendbureau in te schakelen of om op andere manieren nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat blijkt echter nog niet zo gemakkelijk te zijn. Ondertussen blijft de sector namelijk wel groeien. Juist in onze huidige samenleving is er enorm veel vraag naar technici. Maar hoe los je dit probleem op? 

Run jij een technisch bedrijf en merk je steeds vaker dat je handen tekort komt? Maar lukt het je maar niet om goed geschoold technisch personeel te vinden? Dan zijn er gelukkig enkele manieren om dit probleem op te lossen. Investeren is in veel gevallen het sleutelwoord. In dit artikel vertellen we hoe je dit precies moet aanpakken.

Focus op zij-instromers

Detacheringsbureau elektrotechniek Strevon heeft een bijzondere aanpak om het personeelstekort aan te pakken. Zij focussen zich namelijk grotendeels op de zogenaamde zij-instromers. Dit zijn mensen die een totaal andere opleiding hebben genoten en in een andere sector aan de slag zijn gegaan, maar wel veel affiniteit hebben met de technische sector. Dit zijn de mensen die altijd al de droom hebben gehad om in de techniek te werken, maar nooit de stap hebben durven zetten om zich om te scholen. Meestal uit angst voor het onbekende, maar ook omdat ze hierdoor een vast inkomen zouden moeten opgeven. 

Strevon werkt samen met veel technische bedrijven om nieuw personeel op te leiden. Mensen kunnen zonder ervaring of vooropleiding zich opgeven voor een technische opleiding en zich laten omscholen. Hierbij gaan ze direct aan de slag in de praktijk en krijgen ze ook al vanaf de eerste dag betaald. Strevon zorgt er vervolgens voor dat ze binnen anderhalf jaar worden klaargestoomd om zelfstandig aan de slag te kunnen. Het is dus een investering van jouw kant, maar dan weet je ook zeker dat je over gemotiveerd, en straks goed geschoold personeel, beschikt. 

Sta open voor mensen zonder opleiding 

Ik zoek technisch personeel, maar waar? Een bekend probleem. Er zijn echter genoeg hardwerkende en gemotiveerde mensen met affiniteit voor de techniek te vinden. Maar deze hebben lang niet allemaal een technische opleiding genoten. Het zou zonde zijn om deze doelgroep volledig af te schrijven. 

Probeer daarom de ogen te openen voor deze groep mensen. Mensen zonder opleiding die wél graag willen leren. Uiteindelijk heb je veel meer aan mensen die gemotiveerd zijn om te leren, dan een groep mensen die wel een technische opleiding hebben gevolgd en vervolgens totaal niet gemotiveerd op het werk verschijnt. Het is belangrijk voor technische bedrijven meer open te durven staan voor nieuwe mensen en ook hun eigen opleidingsmogelijkheden te verbreden. Dat is niet altijd gemakkelijk en vraagt om extra inspanning van andere medewerkers, maar leidt uiteindelijk wel tot een heel sterk team.

zie ook:

3 alternatieve wervingsmethoden om aan een geschikte medewerker te komen in de huidige krappe arbeidsmarkt

Dit is wat je moet weten over personeel aannemen via payrolling

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie