Middagdip? Weet wat je eet!

Middagdip? Weet wat je eet!

Redactie Baaz
Hé ondernemer, ook zo'n last van een middagdip tijdens je werk? Bij de meeste mensen begint deze rond 14.00 uur op te spelen en blijft het een flinke tijd aanhouden. Niets is zo vervelend dan slaperig aan de vergadertafel te zitten. Gelukkig zijn er enkele handige trucs om een middagdip tegen de gaan.

1. Weet wat je eet

Je energiebalans zit grotendeels in hetgeen dat je eet.  Waar die middagdip vandaan komt? De oorzaak zit in je bloedsuikerspiegel. Wanneer deze stabiel is zonder teveel pieken en dalen, zorgt dit voor een constante energie. Oplossing voor je middagdip: neem minder voeding met snelle koolhydraten en meer met langzame koolhydraten. Suiker, wit brood, witte pasta en rijst leveren snelle koolhydraten. Ze geven maar kort energie, omdat je lichaam deze stoffen snel weten om te zetten. Je lichaam reageert hierop, waardoor je een dip krijgt. Doorbreek dit door anders te eten. Eet meer eieren, noten, groenten en fruit. En minder brood en andere producten met snelle koolhydraten. Dan kom je al een heel eind.

2. Beweeg, beweeg, beweeg

Waarschijnlijk wist je dit al, maar wilde je er niet aan geloven, maar bewegen is ook erg belangrijk voor je energiebalans. Wandelen, of een andere wijze van bewegen, laat je ontspannen en geeft je lichaam een extra dosis energie. Daarnaast kan het bijdragen aan een goed humeur. Tijdens je werktijd doe je er verstandig aan om zo vaak mogelijk even op te staan. Door vaker kort op te staan en in beweging te komen, als is het maar voor een minuutje, kun je dat negatieve effect voorkomen.

LEES OOK: Vrouwen combineren 'werk prive balans' beter

3. Slaap voldoende

Tot slot misschien wel de eenvoudigste tip uit het rijtje: neem voldoende nachtrust. Veel ondernemers zien slaap als zonde van hun tijd, aangezien ze duizend andere zaken kunnen doen. Je kunt toch wel een uurtje slaap missen? Het antwoord is 'nee'. Als je niet genoeg geslapen hebt, zal de vermoeidheid extra toeslaan op het moment dat je toch al wat minder energie hebt. Bovendien gaat het ten koste van je productiviteit en creativiteit. Geen goed plan dus.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie