Amsterdamse steakkoning Piet de Leeuw is jarig! Al 75 jaar geen steak veranderd

Amsterdamse steakkoning Piet de Leeuw is jarig! Al 75 jaar geen steak veranderd

Redactie Baaz

Geen betere plek in de hoofdstad, waar al járenlang de lekkerste en sappigste biefstukken worden geserveerd, dan Steakhuis Piet de Leeuw. Deze week viert het steakhuis zijn 75e verjaardag in Amsterdam. En dat is niet het enige feestje dit jaar, want onlangs zijn er steakhuizen geopend in Muiden en in Monnickendam. Alle drie mooie Oer-Hollandse zaken die doen denken aan de goede oude tijd. Waar het bedienen van gasten nog een ambacht is, en waar lokale inwoners en dagjesmensen in een oudhollands decor naast elkaar genieten van het malste vlees in roomboterjus. Het jubileumweekend wordt gevierd op 7, 8 en 9 juni. Op zondag 9 juni zijn er verschillende activiteiten en muziek bij de drie Piet de Leeuw vestigingen.

(Paarden) biefstuk als pronkstuk

Het geheim van het lange en succesvolle bestaan van Piet is vooral te danken aan de befaamde, in roomboter gebakken biefstukken, met een grote bak patat en dikke klodder mayonaise. En ja, ook de spraakmakende paardenbiefstuk heeft nog altijd een plek op de kaart. Maar het steakhuis serveert naast biefstuk ook andere vlees- en visgerechten, en de bitterballen met Amsterdams vlaggetje ontbreken ook niet.

Plannen voor meer vestigingen

Vorig jaar is Piet de Leeuw in handen gekomen van Willem de Beukelaer. Een zeer ervaren horecaondernemer van huis uit, die overigens ook in de filmwereld beroemd is als stuntregisseur van bekende bioscoopfilms en in bezit is van een Gouden Kalf. De Beukelaer Horeca Groep zal in de komende 12 maanden nog meer Piet de Leeuw vestigingen openen.

De Beukelaer: “Waar heel veel Horeca in de Randstad enorm is gaan verhippen hebben wij besloten om vaste koers te houden met de tradities van wat wij een steakhuis noemen. Piet de Leeuw is erfgoed, zeker in Amsterdam, maar ook in andere steden en dorpen merken we dat er een stijgende vraag is naar een traditionele kaart in een nostalgisch, authentiek ingericht restaurant.”

Amsterdamse Piet de Leeuw spreuken voor aan de muur

Om het 75e jubileumjaar te vieren heeft Piet de Leeuw zes Limited Edition tegeltjes laten ontwerpen met Amsterdamse spreuken. Humoristisch en direct, zodat je zelfs thuis het echte Piet de Leeuw gevoel kunt ervaren. Kom je bij Piet de Leeuw eten, dan ontvang je één exemplaar bij de rekening. Ben je met meer en krijg je onenigheid wie hem thuis mag ophangen? Geen zorgen! Tegeltjes zijn ook gewoon te koop voor €24,75 per stuk. Gedurende zes maanden wordt elke maand één Limited Edition Piet de Leeuw tegeltje uitgebracht.

 

Over Piet de Leeuw

Al sinds 1949 is Piet de Leeuw voor velen een plek die voelt als thuiskomen. Het is de woonkamer van de Amsterdammers. Het concept is overduidelijk, maar doeltreffend. Het is de kwaliteit van de producten en het eigenzinnige karakter waardoor het restaurant zich onderscheidt. Want wetten en regeltjes van het stadsbestuur? Die gelden binnen de deuren van Piet de Leeuw niet. Het decor beschrijft zich het best als een mix tussen een bruine kroeg in de jaren '70 en het gevoel van een huiskamer in diezelfde tijd. En over 10 jaar? Dan is er nog steeds geen steak veranderd. En kun je genieten van diezelfde goedbereide en goed geprijsde biefstukken, maar ook gerechten met vis, vegetarisch en kleinere steaks voor kinderen.

 

Credits fotografie: Rosanna van der Wolk

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie