Henien verandert de dagelijkse eetgewoonten en gebruikt autoclaaftechnologie om de houdbaarheid te verlengen

Henien verandert de dagelijkse eetgewoonten en gebruikt autoclaaftechnologie om de houdbaarheid te verlengen

Redactie Baaz

In een wereld die worstelt met de gevolgen van overmatig verwerkt voedsel, werpen de inzichten van het World Economic Forum (WEF) licht op een dringende realiteit: ongezonde voedingskeuzes vormen een aanzienlijke bedreiging voor zowel het menselijk leven als de planeet. Henien, een merk dat zich toelegt op het bevorderen van gezondheid en welzijn, gaat deze uitdaging rechtstreeks aan door te pleiten voor natuurlijke voedingsmiddelen zonder additieven die een lang leven en vitaliteit bevorderen. Het bedrijf, dat autoclaaftechnologie gebruikt om de houdbaarheid te verlengen, is van plan uit te breiden naar nieuwe markten, met speciale aandacht voor verschillende Europese landen.

Halil Üsame Kullemci, algemeen directeur van Henien, benadrukt de ernst van de situatie: "De gegevens van het World Economic Forum dienen als een waarschuwing voor zowel individuen als naties. Bij Henien zetten we ons in om consumenten producten te bieden waarbij gezondheid, smaak en duurzaamheid voorop staan. Ons doel is om mensen in staat te stellen weloverwogen voedingskeuzes te maken die zowel henzelf als de planeet ten goede komen."

Innovatieve benadering van voedselproductie

De kern van Heniens missie is de innovatieve benadering van voedselproductie. Halil Üsame Kullemci legt uit: "We maken gebruik van hogedruk autoclaaftechnologieën om onze producten te bereiden, wat zorgt voor een optimale smaak, kwaliteit en gemak. Onze producten, variërend van soepen tot hoofdgerechten, zijn ontworpen om langere tijd houdbaar te zijn zonder conserveringsmiddelen, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende situaties, waaronder noodgevallen en buitenavonturen."

Henien's toewijding aan het bevorderen van gezondheid gaat verder dan haar productlijn. Via het initiatief Henien Aid probeert het merk voedselonzekerheid aan te pakken door voedzame maaltijden te verstrekken aan mensen in nood. 

Halil Üsame Kullemci legt uit: "Via Henien Aid leveren we gezond voedsel aan kwetsbare gemeenschappen en bieden we hen voedsel en hoop. Alleen al tijdens de Ramadan hebben we meer dan 9.500 pakketten en 684.000 containers met voedsel uitgedeeld aan 228.000 mensen in 75 steden in Türkiye."

Bijna een miljoen maaltijden uitgedeeld in 2023

Het onderzoek van het WEF onderstreept de dringende noodzaak van een paradigmaverschuiving in wereldwijde voedingspatronen. Henien's holistische benadering van voedselproductie en -distributie is in dit opzicht een stap voorwaarts en biedt een duurzaam model voor het bevorderen van gezondheid en welzijn op wereldwijde schaal.

Naast de jaarlijkse Ramadan-actie heeft Henien voortdurend gewerkt aan het vergroten van haar bereik en impact. Sinds de oprichting in 2023 heeft Henien in totaal 320.000 maaltijden en 960.000 voedselcontainers uitgedeeld, waaruit haar inzet blijkt om voedselonzekerheid aan te pakken en gezonde eetgewoonten te bevorderen.

Kullemci voegt hieraan toe: "Vooruitkijkend zijn we enthousiast over onze plannen om uit te breiden naar nieuwe markten. We bereiden ons voor op de lancering op verschillende marktplaatsen, met speciale aandacht voor landen als Indonesië en verschillende Europese landen. Door onze aanwezigheid uit te breiden, willen we onze voedzame producten toegankelijker maken voor gemeenschappen over de hele wereld."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie