Lola en technisch partner Yamaha bundelen krachten met ABT voor Formule E-deelname

Lola en technisch partner Yamaha bundelen krachten met ABT voor Formule E-deelname

Redactie Baaz
  • Lola gaat een joint venture aan met ABT, met Formule E als hun eerste gezamenlijke project in duurzame autosport.
  • Het team zal deelnemen met een aandrijflijn en bijbehorende software die is ontwikkeld door fabrikant Lola en technische partner Yamaha Motor Co.
  • De technologische ontwikkeling in de Formule E is een springplank naar verdere innovatie op het gebied van elektrificatie, waterstof en duurzame brandstoffen en materialen.

Lola Cars (Lola) heeft vandaag een nieuwe samenwerking met ABT aangekondigd, waarbij de twee beroemde merken zich verenigen om deel te nemen aan het ABB FIA Formula E World Championship. De auto zal gebruik maken van een aandrijflijn die gezamenlijk is ontwikkeld door het Britse merk en technische partner Yamaha Motor.

De overeenkomst om samen met ABT deel te nemen aan de Formule E is slechts één onderdeel van een joint venture tussen de twee bedrijven om verregaande mogelijkheden van duurzame autosport te verkennen. Dit maakt deel uit van Lola's strategie om zichzelf opnieuw te vestigen als marktleider, waarbij de focus ligt op drie gebieden: elektrificatie, waterstof en duurzame brandstoffen en materialen.

"We zijn verheugd om samen te werken met ABT en de technologie die we samen met Yamaha Motor hebben ontwikkeld toe te passen in het ABB FIA Formula E World Championship. Het is spannend om samen te werken met een team dat zoveel geschiedenis en succes heeft in de sport. Het uitvoeren van fabrieksprogramma's is ABT's broodwinning en hun ervaring in de Formule E zal ons een belangrijke voorsprong geven. We kijken ernaar uit om onze relatie binnen en buiten de elektrische raceseries verder te ontwikkelen." Till Bechtolsheimer, voorzitter, Lola Cars Ltd

De seizoensopener van 2024 in Mexico was de 100e race voor ABT. Met 47 podiumplaatsen en meer dan 1400 punten is het team een van de succesvolste teams op de grid.

"We zijn erg blij dat we twee zulke gerenommeerde partners hebben gevonden voor onze toekomst in de Formule E," aldus ABT CEO en Team Principal Thomas Biermaier. "Natuurlijk is het een grote uitdaging voor een nieuwe fabrikant om deel te nemen aan een wereldkampioenschap en zich daar te vestigen. Maar tijdens onze gesprekken en onderhandelingen van de afgelopen maanden hebben we duidelijk gemerkt hoe bekwaam, gemotiveerd en vastberaden Lola en Yamaha zijn om dit project tot een succes te maken - net als elk lid van ons team."

Heiji Maruyama, Managing Executive Officer en Directeur, Yamaha Motor co., ltd. "Yamaha Motor versnelt het onderzoek naar en de ontwikkeling van verschillende technologieën die bijdragen aan duurzaamheid. Als technisch partner van Lola hopen we meer geavanceerde energiebeheertechnologieën te verwerven door middel van het hoogste niveau van elektrisch racen in de Formule E. We zijn erg blij en vereerd dat we de kans krijgen om bij te dragen aan het succes van zo'n geweldig team als ABT met onze technologie, in samenwerking met Lola."

De ontwikkeling van de aandrijflijn en de bijbehorende software is al in volle gang en de eerste shakedown staat gepland voor juni. Aanvullende details over de opzet en structuur van het team worden in de komende maanden bekendgemaakt.

Deze nieuwste samenwerking zet Lola's toewijding voort om samen te werken met partners om innovatieve technologieën te ontwikkelen in de wereldwijde autosport en in de bredere zero emissie transportruimte.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie