INSPECH en AECOM werken samen om de toegankelijkheid van het wegennet in Australië te verbeteren

INSPECH en AECOM werken samen om de toegankelijkheid van het wegennet in Australië te verbeteren

Redactie Baaz

INSPECH, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van digitale weginspectie-oplossingen, kondigt een samenwerking aan met AECOM  om zijn digitale weginspectieoplossing te introduceren in Australië. Deze samenwerking heeft tot doel om de beoordeling van de conditie van de wegen in Australië meer gestroomlijnd te laten verlopen en de algehele efficiëntie te verbeteren. AECOM is wereldwijd actief op het gebied van ontwerp, bouw, advies en beheer van infrastructuurprojecten.

Het eerste project waar AECOM en INSPECH aan werken is het Hawkesbury-Nepean Valley Flood Evacuation Road Resilience-programma van Transport for New South Wales. Het doel van dit programma, gestart in 2023, is om de overstromingsbestendigheid van belangrijke evacuatieroutes te verbeteren, vooral tijdens lokale plotselinge overstromingen. Hierdoor kunnen deze routes langer open blijven, waardoor meer mensen veilig kunnen evacueren, en blijft het wegennet toegankelijk tijdens kleinere overstromingsgebeurtenissen.

Als onderdeel van dit gedetailleerde werk heeft het AECOM team uitgebreid onderzoek gedaan om de ontwikkeling van conceptontwerpen te onderbouwen. Dit proces omvatte de implementatie van innovatieve alternatieve onderzoeksmethoden, zoals de Visual Condition Survey met behulp van AI-tools (niet-intrusieve methodologie) en het gebruik van het INSPECH platform om de conditie van het wegdek te beoordelen en te schetsen volgens AI-onderhoudsniveaus. Deze methoden hebben duidelijke beelden opgeleverd van scheuren in het wegdek in dwarsrichting, lengterichting en alligatorscheuren.

AECOM maakt gebruik van INSPECH, een digitale weginspectieoplossing met een GoPro-camera gemonteerd aan de achterkant van een voertuig, om snel hoogwaardige beelden van het wegoppervlak vast te leggen. Deze beelden worden geïntegreerd in digitale kaarten, waardoor een interactieve, geo-referenced digitale tweeling ontstaat. INSPECH versnelt inspecties aanzienlijk, waardoor inspectieteams meer kilometers wegdek kunnen inspecteren in kortere tijd, wat de productiviteit verhoogt en projecttijden verkort. Bovendien vermindert het gebruik van INSPECH vanuit het voertuig het risico op ongevallen, met name bij inspecties in gevaarlijke of drukke omgevingen. Daarnaast kan de inspecteur worden geassisteerd voor de visuele inspectie door de digitale inspector, om middels AI defecten aanbevelingen te doen waar welke defecten zich op de weg voordoen, waardoor problematische gebieden snel kunnen worden aangepakt. 

"INSPECH heeft geleid tot kostenbesparingen en tijdwinst door het versnellen en verbeteren van het inspectieproces, wat leidt tot minimale verstoring van het verkeer en verbeterde samenwerking tussen belanghebbenden," aldus Carlos Solis-Navarro, Principal Pavement Engineer bij AECOM. "Dankzij INSPECH kunnen we effectiever werken aan het toegankelijk maken van de infrastructuur in Australië."

Glenn Brouwer, medeoprichter en CRO bij INSPECH, zegt: "Onze samenwerking met AECOM markeert een belangrijke mijlpaal voor INSPECH. We zijn verheugd om onze geavanceerde technologieën te kunnen inzetten om de weginspectie- en infrastructuurbeheersector in Australië te transformeren. Samen zullen we bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid en toegankelijkheid van het Australische wegennet."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie