Failliet verklaarde Pabo maakt doorstart

Failliet verklaarde Pabo maakt doorstart

Redactie Baaz

Pabo, de verkoper van erotische artikelen, is eerder deze week failliet verklaard, maar maakt weer een doorstart. EDC, het bedrijf dat ook achter branchegenoot EasyToys.nl zit, gaat namelijk verder met de bijbehorende webshops.

De websites die EDC gaat beheren zijn Pabo.nl, Pabo.be, Beate-Uhse.com en AdametEve.fr. Hierdoor wordt EDC naar eigen zeggen een van Europa’s grootste online retailers in seksspeeltjes. Of de medewerkers van het failliet verklaarde bedrijf Pabo hierdoor ook weer aan werk komen, is nog niet duidelijk.

Potentie in de webshops

EDC-eigenaar en directeur Eric Idema zegt dat hij Pabo overgenomen heeft, omdat hij veel potentie in de webshops ziet. ‘De infrastructuur en het logistieke proces van EDC Retail zijn heel efficiënt opgezet, waardoor we verwachten dat we het bedrijf een mooie toekomst bij ons tegemoet gaat en het gemakkelijk door kan groeien. We verwachten dan ook een jaarlijkse omzet van zo’n 50 miljoen euro, binnen drie jaar’, meldt de directeur. 

LEES OOK: Grote zorgen over groei buitenlandse webwinkels

Eerder werd Pabo ook al overgenomen in de hoop er weer een succes van te kunnen maken. Ook in oktober 2018 was dit het geval. Helaas lukte dit niet, zo bleek uit het recente faillissement. Pabo werd in 1984 opgericht en is sindsdien vooral bekend als postorderbedrijf. Voordat het internet bestond, konden consumenten bij Pabo al erotische artikelen en lingerie bestellen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie