Concurrentie trekt aan Intertoys-franchisers

Concurrentie trekt aan Intertoys-franchisers

Redactie Baaz
Het is onrustig bij Intertoys. Zo’n twee weken geleden werd bekend dat Green Swan, wat de failliete speelgoedketen overnam, de gemaakte afspraken met de franchisers niet nakwam. Die onrust is niet onopgemerkt gebleven bij de concurrentie van Intertoys.

LEES OOK: Franchisers Intertoys spannen rechtszaak aan

Diverse bedrijven proberen de ontevreden franchisers van Intertoys weg te lokken. Onder andere Euretco, wat onder meer eigenaar is van Intersport, heeft met meerdere franchisers contact gezocht om met de winkel over te stappen naar Euretco. Ook Top1Toys heeft meermaals interesse getoond. Top1Toys heeft tot nu toe succesvol gehandeld want al meer dan tien franchisers maakte de overstap van Intertoys naar Top1Toys. 

Intertoys franchisers boos

Green Swan nam vorige maand 120 winkels van Intertoys over. Daarmee gingen er 166 winkels verloren. De honderd franchiseketens van Intertoys zouden allemaal blijven bestaan, ware het niet dat onenigheid nu roet in het eten lijkt te gooien. Volgens de ondernemers waren er met Green Swan basisafspraken gemaakt over onder andere het aantal procent dat afgestaan moest worden. In het contract wat Green Swan vervolgens aanbood was er weinig meer over van die afspraken. 

De franchisers van Intertoys vonden het contract verder slecht en onevenwichtig. Destijds lieten de ondernemers weten om te overwegen naar de rechter te stappen. Ze voelden zich gedwongen om akkoord te gaan met het contract omdat ze bang waren buiten de formule van Intertoys te vallen. Nu de concurrentie zich is gaan mengen in de discussie hebben de franchisers iets achter de hand waardoor het niet uit maakt als ze buiten die formule van Intertoys vallen. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie