Nieuwe strategie voor Intertoys

Nieuwe strategie voor Intertoys

Redactie Baaz
In februari vroeg het om uitstel van betaling voor ruim 3.000 werknemers en kort daarna ging het failliet, Intertoys ging vervelend het jaar in. Kan het hier nog bovenop komen?

Investering

Begin maart nam de Portugese investeerder Green Swan ongeveer de helft van de winkels over en vanaf juni komt er een nieuwe strategie voor Intertoys. Door de overname van de helft van de winkels, zal ook maximaal 50 procent van het personeel verdwijnen. Uiteindelijk zijn er 132 eigen winkels overgebleven en 75 franchisewinkels. Bij deze nieuwe strategie zijn er wel minder werknemers aanwezig dan eerst voor ogen was. Er zijn 1.100 van de 3.200 werknemers overgebleven.

LEES OOK: Intertoys krijgt uitstel betaling

nieuwe strategie van Intertoys, strategie, Intertoys

Nieuwe strategie

Van 3 tot en met 10 juni organiseert Intertoys een week met elke dag feest in alle winkels om de nieuwe strategie van Intertoys af te trappen. In de oplossing gaat er meer beleving en ervaring zitten. Zo is er bijvoorbeeld in elke winkel popcorn voor de leden van ‘Club Intertoys’. Bij de nieuwe strategie van Intertoys komt ook kijken dat het veel meer gepersonaliseerd gaan denken. Zo kan je voortaan cadeaupapier krijgen met je eigen naam erop. ‘Dat doet niemand anders. Het maakt een cadeau emotioneel waardevol.’ zegt topman Roland Armbruster.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie