Mogelijke doorstart voor Intertoys

Mogelijke doorstart voor Intertoys

Jonas Bloemen
Er heeft zich een partij gemeld die een doorstart voor Intertoys wil bewerkstelligen.

Volgens de curatoren zijn ze met één partij in vergevorderde onderhandelingen over een doorstart van de speelgoedwinkel. Mocht dat lukken dan blijven er naar schatting 1300 van de 3100 banen over. In het plan wat gesmeed wordt zal de helft van de vestigingen moeten sluiten. 

UPDATE: Intertoys maakt definitieve doorstart

Intertoys had driehonderd winkels in haar bezit, maar er zijn daarnaast nog zo’n honderd franchisevestigingen die buiten het faillissement vallen. Eerder waren er al geluiden te horen dat een aantal franchiseondernemers samen Intertoys over wilde nemen. Of zij nu ook de partij zijn die in gesprek zijn met de curatoren is nog niet bekend. Verwacht wordt dat er later deze week meer bekend wordt.

Faillissement Intertoys

Vorige week werd Intertoys failliet verklaard waarna de winkels, op verzoek van de curatoren, nog wel openbleven. Omdat het niet bij wet verplicht is om het oude personeel integraal over te nemen is het overnemen van Intertoys een stuk goedkoper geworden. Destijds werd al voorspeld dat de toekomst voor werknemers er niet al te rooskleurig uit zou komen te zien. Voor minder dan de helft lijkt er toch nog wel toekomst bij de speelgoedketen.