Gastcolumn: De ideale huisvesting
Gastcolumn: De ideale huisvesting

Gastcolumn: De ideale huisvesting

Redactie Baaz
Een vraag waar veel startende, maar ook gevestigde ondernemers mee zitten is: Waar kan ik mijn bedrijf het beste huisvesten? Een moeilijke afweging die voor iedere ondernemer verschillend zal zijn. Aspecten die hierbij een rol spelen zijn onder meer locatie, prijs, grootte, uitstraling enzovoorts. Nu we ons bedrijf ruim twee jaar hebben kunnen laten groeien in een voormalige basisschool, is het tijd voor een nieuwe stap. In deze column delen we onze afwegingen en zoektocht naar een nieuw bedrijfspand.

Wat wil je?

Allereerst hebben we op een rij gezet wat voor eisen we aan onze huisvesting stellen. Een belangrijke kracht van onze organisatie zijn de lage overheadkosten. Dit willen we graag zo houden en is voor ons een belangrijker criterium dan locatie en aanzien. De afstand tot onze woonplaats moet ook niet te groot zijn, dit bespaart elke dag tijd die we beter kunnen investeren in ons bedrijf. Enkele andere praktische eisen die we aan ons bedrijfspand stellen zijn: voldoende ruimte, een showroom, overheaddeur en ruimte om te laden en lossen.

Schakel je netwerk in

Nu je precies weet wat je zoekt begint de lastige fase om daadwerkelijk te vinden waarna je opzoek bent. In de huursector is dit erg lastig, daarom is het belangrijk om eisen bij te stellen en concessies te doen. Het zoeken begint al snel via internet, maar het is net zo belangrijk om je netwerk in te schakelen. Veel panden komen namelijk nooit online en worden via via vergeven. Denk je het juiste pand gevonden te hebben, maak dan geen overhaaste beslissingen, maar maak een weloverwogen afweging. Het is altijd goed om meerdere locaties te bekijken en zo een goede afweging te maken. Laat je niet betoveren door een splinternieuw groot pand, maar kijk ook of dit in slechte tijden nog te betalen is en of dit geld niet beter op een andere manier in het bedrijf geïnvesteerd kan worden. Anderzijds kan het zo zijn dat er aan een goedkoop pand nog zo veel moet worden gedaan, dat het eigenlijk helemaal niet zo goedkoop blijkt.

Onze zoektocht

Wat onze zoektocht betreft kwamen we al snel in Groenlo terecht. Een kleine plaats dicht bij ons huis met een mooi industrieterrein waar we een groot netwerk hebben. Via het internet en ons netwerk hebben we meerdere panden gevonden en bezocht. Doordat we meerdere bezichtigingen hebben gehad, hebben we een goede afweging kunnen maken en hebben we een mooie hal gevonden voor een goede prijs. In onze nieuwe hal hebben we een kleine showroom, dus mocht je eens langs willen komen, plan dan een afspraak in en bezoek ons op onze nieuwe locatie op Den Sliem 89 in Groenlo.

Nyink

De komende maanden volgen we de enthousiaste jonge ondernemers Peter Nijhuis (1990) en Erik Weenink (1991) op de voet. Erik zal ons door middel van een maandelijkse column op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen hun bedrijf Nyink.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie