Jonge enthousiastelingen in ondernemersland
Jonge enthousiastelingen in ondernemersland

Jonge enthousiastelingen in ondernemersland

Redactie Baaz
De komende maanden volgen we de enthousiaste jonge ondernemers Peter Nijhuis (1990) en Erik Weenink (1991) op de voet. Erik zal ons door middel van een maandelijkse column op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen hun bedrijf Nyink.

Nyink is een startend bedrijf dat de afgelopen twee jaren een flinke groei doormaakte. Ook weet het zich steeds beter op de kaart te zetten. Dit proces loopt echter niet altijd zoals de jonge ondernemers voor ogen hadden. Zij zitten in een jaar van kansen en successen, maar ook van leermomenten en tegenslagen. In deze maandelijkse column delen zij hun ervaring met het ondernemerschap en geven ze tips over de dingen die ze in die maand hebben meegemaakt.

Nyink

Het bedrijf is op 11 november 2011 opgericht door Peter Nijhuis en Erik Weenink en is voortvloeisel uit een studentenbedrijf van Jong Ondernemen. Als studentenbedrijf hebben Peter en Erik samen met negen andere studenten een ‘spiekscherm’ ontwikkeld voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Na een succesvol studententraject zagen beide heren heil in het product en besloten er hun bedrijf van te maken.

Inmiddels zijn ze 3,5 jaar verder en zijn beide heren afgestudeerd en twee jaar fulltime bezig met hun onderneming. Het assortiment is flink uitgebreid met meerdere ‘spiekschermen’, werkplekafscheidingen en akoestische oplossingen. Al deze producten worden door Nyink zelf bedacht, ontworpen en geproduceerd. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van meerdere verkoopkanalen, zoals een webshop en een uitgebreid dealernetwerk. Op dit moment is Nyink gevestigd in een voormalige basisschool in het Achterhoekse Beltrum.

Nabije toekomst

In de nabije toekomst willen de ondernemers hun assortiment werkplekafscheidingen uitbreiden met unieke en duurzame innovaties. Daarnaast willen ze hun buitenlandse bekendheid vergroten door het dealernetwerk uit te breiden en de webshop te vertalen. Ook zijn Erik en Peter bezig met een nieuwe huisvesting en het uitdenken van nieuwe marketingstrategieën. Kortom, genoeg om jullie de komende maanden van op de hoogte te houden. Erik vertelt in zijn columns onder meer waar Nyink mee bezig is en wat voor mooie en minder mooie momenten ze beleven. Wil je nu al meer weten over beide heren en hun onderneming, klik dan hier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie