De strijd om het vogeltje

De strijd om het vogeltje

Redactie Baaz

Paperback | 352 bladzijden | € 22,50 | ISBN 9789021476698

 

De strijd om het vogeltje is het verslag van de rommelige bedrijfsgeschiedenis van Twitter – inclusief de overname door Elon Musk in 2022 – en de belangrijke rol van het sociale medium in het vormgeven van de manier waarop de wereld haar nieuws krijgt.

Kurt Wagner is journalist en doet verslag bij Bloomberg over sociale platformen en de impact ervan op de samenleving. Kurt groeide op in de buurt van Seattle, ging naar de universiteit van Santa Clara en woont nu met zijn gezin in Denver.

Kurt Wagner neemt je mee op een duizelingwekkende vlucht door de geschiedenis van Twitter. Met boeiende ooggetuigenverslagen van medewerkers van toen en nu, vertelt hij hoe Twitter ooit begon als sociaal platform met luchtige berichten van 140 tekens en uitgroeide tot een van de meest invloedrijke technologiebedrijven ter wereld. Hij gaat in op de triomfantelijke terugkeer van de idealist Jack Dorsey als CEO in 2015, de opkomst en ondergang van @RealDonaldTrump en de controversiële verkoop aan Elon Musk voor 44 miljard dollar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie