Twitter blijft miljoenen gebruikers verliezen

Jordi Smit
Twitter heeft voor het derde opeenvolgende kwartaal het aantal maandelijks actieve gebruikers zien dalen. Dat publiceert het social medium zelf op het eigen online kanaal.

Daling Twitter

Volgens Twitter is het aantal gebruikers met vijf miljoen gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Het platform heeft op dit moment 321 miljoen gebruikers. De beurskoers van het bedrijf daalde kort voor de publicatie van de cijfers. Twitter treedt sinds 2018 harder op tegen nepaccounts. Het bedrijf verwijderde onder meer duizenden accounts die gelinkt waren aan gebruikers uit Venezuela, Rusland en Iran.

Actieve dagelijkse gebruikers

Het aantal actieve dagelijkse gebruikers steeg volgens Twitter wel. Het gaat om een stijging van 9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Twitter kijkt hiervoor naar gebruikers die elke dag Twitter openen via apps waarop advertenties te zien zijn.

LEES OOK: Guerilla marketing: zo doe je dat

Omzet Twitter

De omzet steeg met 24 procent tot 909 miljoen dollar (ongeveer 800 miljoen euro). Twitter verdiende in het afgelopen kwartaal meer aan advertenties. De inkomsten uit advertenties stegen in het afgelopen kwartaal naar 791 miljoen dollar (ongeveer 700 miljoen euro). Dit komt neer op een stijging van 23 procent.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi